Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το γένος των Πετροκόκκινων
(Περίοδος της Οδησσού 19ος-αρχές 20ού αιώνα)
Συγγραφέας:   Λίλια Μπελοούσοβα


Το γένος των Πετροκόκκινων
Το βιβλίο "Το Γένος των Πετροκόκκινων. Η περίοδος της Οδησσού (19ος -αρχές 20ού αιώνα)" της διευθύντριας του κρατικού αρχείου της περιοχής της Οδησσού, διδάκτορας ιστορίας, Λίλια Μπελοούσοβα, αναφέρεται στη ζωή και τις δραστηριότητες των εφτά μεγάλων οικογενειών του γένους των Πετροκόκκινων που έζησαν στις βόρειες παρευξείνιες περιοχές της Ρωσικής Αυτοκρατορίας κατά το 19ο αιώνα μέχρι και τις αρχές του 20ού.

Μετά τη σφαγή της Χίου το 1822 πολλές οικογένειες Χιωτών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να εγκατασταθούν στις βόρειες ακτές του Εύξεινου Πόντου. Η συγγραφέας αναλύει την πορεία της ελληνικής κοινότητας της Οδησσού, εστιάζοντας την προσοχή της στον ενδιάμεσο συνδετικό κρίκο της κοινότητας, δηλαδή στην οικογένεια και το ρόλο που έπαιξαν οι οικογενειακοί δεσμοί στη ζωή των Ελλήνων της περιοχής. Βασισμένο στο πλούσιο αρχειακό υλικό του κρατικού αρχείου της περιοχής της Οδησσού και στην ποικίλη βιβλιογραφία, το έργο της Δρ. Μπελοούσοβα αποτελεί μια διαχρονική μελέτη της ένταξης του γένους των Πετροκόκκινων στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, καθώς και των επιχειρηματικών και ευεργετικών τους δραστηριοτήτων.Σημείωση: Υπό την αιγίδα του Ελληνοουκρανικού Επιμελητηρίου με τη στήριξη του κρατικού αρχείου της περιοχής της Οδησσού. Χορηγός έκδοσης: Γιάννης Πολυχρονόπουλος.

25χ18 εκ., 391 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Χίος
Ταξινόμιση DDC: 938.293 (Πόντος - Ιστορία ), 938.499 (Ιστορία - Ελληνισμός της διασποράς)
Άλλα πρόσωπα: Ξένια Τισκέβιτς (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-8262-93-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8262-93-3
Βάρος: 0.981 κιλά
Εκδότης: Άλφα Πι
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
40.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.