Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κλινική ψυχολογία της υγείας
(Επαγγελματικός οδηγός για την άσκηση της ψυχολογίας στο χώρο της ιατρικής)
Συγγραφείς:   Cynthia D. Belar, William W. Deardoff,


Κλινική ψυχολογία της υγείας
[...] Η μετάφραση και επιμέλεια του παρόντος βιβλίου έρχεται να συμπληρώσει την ελλιπή βιβλιογραφία που υπάρχει στο επιστημονικό αυτό πεδίο στην Ελλάδα, αλλά και να αναδείξει την πρόσφατη σύγκλιση της παραδοσιακής κλινικής ψυχολογίας και ψυχολογίας της υγείας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Επιπλέον, σκοπεύει να αναδείξει τον πολύ σημαντικό ρόλο του ψυχολόγου στην άσκηση του επαγγέλματος στο χώρο της υγείας και γενικότερα σε ιατρικές δομές.

Το παρόν βιβλίο που έχουν γράψει δύο εξειδικευμένοι στο επιστημονικό πεδίο της κλινικής ψυχολογίας της υγείας, ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και επαγγελματίες ψυχολόγοι, περιγράφει με το καλύτερο τρόπο αυτό τον επαγγελματικό χώρο των ψυχολόγων, με έμφαση στις κοινές μεθόδους ψυχολογικής αξιολόγησης και τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης της παραδοσιακής κλινικής ψυχολογίας και ψυχολογίας της υγείας, αλλά και το ειδικότερο πλαίσιο στο οποίο εξασκείται η κλινική ψυχολογία της υγείας, στις Ηνωμένες Πολιτείες. [...]

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης)


Σημείωση: Πρόλογος: Λάμπρος Μεσσήνης.

24χ17 εκ., 247 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πάτρα
Ταξινόμιση DDC: 616.89 (Κλινική ψυχολογία), 613 (Υγεία)
Άλλα πρόσωπα: Λάμπρος Μεσσήνης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87710-3-1
ISBN (10ψήφιο): 960-87710-3-Χ
Βάρος: 0.532 κιλά
Εκδότης: Φιλομάθεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
26.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Cynthia D. Belar, έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οhio το 1974, μετά από κλινική άσκηση (internship) στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke. Από το 1974 μέχρι το 1984, ήταν μέλος του διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού του τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας του Πανεπιστημίου της Florida. Στο κέντρο υγείας του Πανεπιστημίου της Florida, ανέπτυξε το εργαστήριο Πόνου και διαχείρισης του στρες, την υπηρεσία ιατρικής ψυχολογίας, και το κομμάτι της κλινικής άσκησης του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία του Πανεπιστημίου της Florida. Από το 1983 μέχρι το 1990, εργάστηκε ως κλινική διευθύντρια του τομέα συμπεριφορικής ιατρικής, στο πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας Kaiser Permanente, στο Los Angeles. Επί του παρόντος, διατελεί διευθύντρια του μεταπτυχιακού (σε διδακτορικό επίπεδο) προγράμματος στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Florida και πρόεδρος του κλάδου Ψυχολογίας της υγείας, του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο του πόνου, διαχείριση του στρες, και βιοανατροφοδότηση.

O William W. Deardoff, έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Washington το 1985, μετά από κλινική άσκηση (internship) στην Ιατρική σχολή του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Washington. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε μεταδιδακτορική εκπαίδευση στο πεδίο Κλινική Ψυχολογία της Υγείας στο πρόγραμμα ιατρικής φροντίδας Kaiser Permanente, στο Los Angeles. Είναι πιστοποιημένος Κλινικός Ψυχολόγος Υγείας από την Αμερικανική Επιτροπή Επαγγελματικής Ψυχολογίας (ΑΒΡΡ). Είναι στέλεχος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ψυχολογίας της Υγείας και επί του παρόντος εκτελεί πρόεδρος της Ακαδημίας. Ασκεί ιδιωτικά το επάγγελμα σε διεπιστημονικό επίπεδο (συνεργασία με ομάδα ειδικών) με ειδίκευση στις διαταραχές της σπονδυλικής στήλης. Τα ερευνητικά και κλινικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο πεδίο του πόνου, ψυχολογικοί παράγοντες σε ιατρικά νοσήματα, προετοιμασία για χειρουργείο, και νομικά και ηθικά ζητήματα στην άσκηση της Κλινικής Ψυχολογίας της υγείας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.