Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ορθολογική λήψη αποφάσεων
(Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση)
Συγγραφέας:   Andrew Lang Golub


Ορθολογική λήψη αποφάσεων
Το βιβλίο αυτό παρέχει τη βάση για μια περιεκτική μελέτη των διαδικασιών λήψης ορθών αποφάσεων. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε ένα εξαμηνιαίο τμήμα προπτυχιακών φοιτητών ανώτερου επιπέδου ή μεταπτυχιακών φοιτητών. Η ύλη μπορεί να καλυφθεί και στο μισό χρόνο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές που έχουν γνώση οικονομικών, λογιστικής και πιθανοτήτων. Επίσης το βιβλίο αυτό μπορεί να προσφέρει μια σειρά περιπτώσεων/ παραδειγμάτων ως συμπλήρωμα σε ένα μεταπτυχιακό τμήμα στην ανάλυση αποφάσεων ή στην πολιτική ανάλυση.

Η ύλη που καλύπτεται σε αυτό το βιβλίο είναι σχεδόν ανεξάρτητη. Όμως, είναι χρήσιμο να έχει προηγηθεί μια σειρά μαθημάτων σε πιθανότητες ή στατιστική. Στο Παράρτημα Γ γίνεται μια επανάληψη των αρχών των πιθανοτήτων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το βιβλίο. Οι φοιτητές που έχουν κάνει ήδη μαθήματα σε πιθανότητες, στατιστική, οικονομικά, θεωρία της οργάνωσης και ψυχολογία θα αποκτήσουν βαθύτερη γνώση με τη μελέτη της ανάλυσης αποφάσεων.

Η οργάνωση των κεφαλαίων ακολουθεί τα δέκα βήματα του ορθολογικού μοντέλου για τη λήψη αποφάσεων: (0) Καθορισμός Ατζέντας, (1) Ορισμός του προβλήματος, (2) Καθορισμός στόχων, (3) Καθορισμός εναλλακτικών λύσεων, (4) Πρόβλεψη αποτελεσμάτων, (5) Σύγκριση αποτελεσμάτων, (6) Επιλογή μιας εναλλακτικής λύσης, (7) Εφαρμογή της απόφασης, (8) Παρακολούθηση της εφαρμογής και (9) Αξιολόγηση του αποτελέσματος. [...]

(από τον πρόλογο της αγγλικής έκδοσης)

24χ17 εκ., 271 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Πάτρα
Ταξινόμιση DDC: 350.007 25 (Λήψη αποφάσεων)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Μητρόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-87710-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-87710-0-5
Βάρος: 0.581 κιλά
Εκδότης: Gotsis Εκδόσεις
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
26.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Andrew Lang Golub είναι επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης στο Κολέγιο John Jay του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Επίσης είναι μέλος του Διδακτικού Προσωπικού στο Μεταπτυχιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και βασικός ερευνητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών και Ανάπτυξης. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Cornell στη επιχειρησιακή έρευνα (1981) ενώ έχει Μaster ως μηχανικός παραγωγής του ίδιου Πανεπιστημίου (1982). Είναι διδάκτωρ στην ανάλυση δημοσιονομικής πολιτικής της Σχολής Δημοσιονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Heinz του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon (1992). Ο Δρ Golub τώρα ερευνά κοινωνικά προβλήματα με στόχο την δημιουργία πιο αποτελεσματικών και αποδοτικών κυβερνητικών προγραμμάτων. Οι πρόσφατες δημοσιεύσεις του αναφέρονται στη χρήση ναρκωτικών, την εξάπλωση του ΑΙDS και τον τρόπο ζωής των ατόμων που εμφανίζουν εγκληματική συμπεριφορά. Προηγουμένως, εργαζόταν ως αναλυτής στην ΑΤ&Τ, Eastman Kodak, Εxxon και στο Υπουργείο Μεταφορών των Η ΠΑ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.