Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πειραματική οργανική χημεία

Πειραματική οργανική χημεία
Το βιβλίο αυτό προορίζεται για κάθε ενασχολούμενο σε εργαστήριο οργανικής χημείας και έχει ως αντικείμενο την τεχνική και τις μεθόδους παρασκευής, καθαρισμού και ελέγχου των οργανικών ενώσεων.
Το περιεχόμενο του βιβλίου διαιρείται σε έξι μέρη. Στο πρώτο μέρος, την ασφάλεια του εργαστηρίου, αναφέρονται οι τρόποι αντιμετώπισης ατυχημάτων και οι πρώτες βοήθειες, που πρέπει να δοθούν σε περιπτώσεις οξειών δηλητηριάσεων από διάφορα χημικά αντιδραστήρια.
Στο δεύτερο μέρος, την τεχνική του εργαστηρίου, επιχειρείται μία σύντομη αναφορά στον εξοπλισμό, στις προπαρασκευαστικές εργασίες καθώς και στα μέσα θέρμανσης και ψύξης του εργαστηρίου.
Στο τρίτο μέρος, τις μεθόδους καθαρισμού οργανικών ενώσεων, αναφέρονται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται περισσότερο, όπως η διήθηση, η φυγοκέντρηση, η εκχύλιση, η απόσταξη, η κρυστάλλωση, η εξάχνωση και η ξήρανση. Η χρωματογραφία, εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος και της τεράστιας ανάπτυξης που σημείωσε κατά τα τελευταία χρόνια, κρίθηκε σκόπιμο να αποτελέσει ξεχωριστό μέρος, για να δοθεί έτσι ιδιαίτερη έμφαση.
Στο τέταρτο μέρος, τη χρωματογραφική ανάλυση, γίνεται μία λεπτομερής παρουσίαση των σπουδαιότερων χρωματογραφικών μεθόδων, όπως η χρωματογραφία χάρτου, η χρωματογραφία λεπτής στιβάδας, η χρωματογραφία στήλης, η υγρή και η αέρια χρωματογραφία. Για τις μεθόδους αυτές δίνονται και εφαρμογές για να εκτιμηθεί η ευχρηστότητα και η σημασία που απέκτησαν οι χρωματογραφικές μέθοδοι στην ανάλυση, στην παρασκευή και στον έλεγχο των οργανικών ενώσεων.
Στο πέμπτο μέρος αναφέρονται μερικές αντιπροσωπευτικές συνθέσεις οργανικών ενώσεων, που στηρίζονται σε ορισμένες διαδικασίες (οξείδωση, αναγωγή, προστασία λειτουργικών ομάδων, μετάθεση, εστεροποίηση, ηλεκτρονιόφιλη αρωματική υποκατάσταση, υδρόλυση και αντιδράσεις των διαζωνιακών αλάτων). Τέλος, στο ίδιο μέρος αναφέρονται διαδικασίες απομόνωσης ορισμένων ουσιών (ισοεξενυλοναφθαζαρινών, κηρών, αιθέριων ελαίων και αλκαλοειδών) από φυσικά προϊόντα, καθώς και σύνθεση πολυμερών ουσιών.
Στο τελευταίο μέρος παρουσιάζεται η βιβλιογραφία στην οργανική χημεία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τυχόν αυστηρή κριτική διάθεση των αναγνωστών μας θα εξαντληθεί σε μία μελλοντική παρουσίαση αυτής της εργασίας μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει δεκτή με ευχαρίστηση κάθε υπόδειξη σχετική με λάθη και αβλεψίες.

Β. Παπαγεωργίου
Α. Κόταλη
Σ. Ζλάτανος
Α.Ασημοπούλου

24χ17 εκ., 395 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 547 (Χημεία, Οργανική )
ISBN: 978-960-458-144-3
ISBN (10ψήφιο): 960-458-144-9
Βάρος: 0.669 κιλά
Εκδότης: Επίκεντρο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.65
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.