Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υπηρεσίες υγείας
(Συστήματα, χρηματοδότηση, αγορά)

Offer
Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της Υγείας αποτελεί αντικείμενο έντονου προβληματισμού κάθε κοινωνίας για διάφορους λόγους. Πρώτον, η πρόοδος της ιατρικής και η ανακάλυψη νέων μορφών θεραπείας και παρεμβάσεων Φροντίδας Υγείας έχουν αυξήσει την προσφορά των υπηρεσιών Υγείας. Δεύτερον, η επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης και η γήρανση του πληθυσμού έχει αυξήσει εκρηκτικά τη ζήτηση των υπηρεσιών Υγείας. Τρίτον, ο πολλαπλασιασμός των κοινωνικών προβλημάτων έχει δημιουργήσει δημοσιονομικά διλήμματα στην κατανομή των πόρων μεταξύ του τομέα της Υγείας και των υπόλοιπων κοινωνικών τομέων. Τέταρτον, η αυξανόμενη απαίτηση των πολιτών για αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών Υγείας μέσω παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας επιδρά σημαντικά στην κοινωνική πολιτική. Πέμπτον, πολλές χώρες έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, που είναι κατά πλειοψηφία νέοι και υγιείς άνθρωποι, οι οποίοι μέσω συνεισφορών πληρώνουν τις υγειονομικές δαπάνες της τωρινής γενιάς ηλικιωμένων. Τι θα γίνει, όμως, όταν η γενιά αυτή των μεταναστών γεράσει; Ποιος θα πληρώσει τις δικές τους δαπάνες Υγείας;

Ο έντονος προβληματισμός έχει εγείρει το ενδιαφέρον για τη μελέτη και την επανεξέταση των διαφόρων διαχειριστικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων του τομέα της Υγείας. Τα θέματα αυτά θίγονται στο ανά χείρας βιβλίο, το οποίο αποτελεί τον πρώτο από δύο τόμους και εξετάζει τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες του αγαθού της υγείας, προσδιορίζει το ρόλο του κράτους, περιγράφει τα συστήματα Υγείας διαφόρων χωρών, μελετά τα προβλήματα χρηματοδότησης του τομέα της Υγείας και εξετάζει την αγορά των υπηρεσιών Υγείας. Αποτελεί πολύτιμο εγχειρίδιο για επαγγελματίες Υγείας και μη.

24χ17 εκ., 220 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 351.7 (Υγειονομική πολιτική ), 362 (Υπηρεσίες υγείας)
ISBN: 978-960-461-066-2
ISBN (10ψήφιο): 960-461-066-Χ
Βάρος: 0.439 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
21.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Μαρία Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Νοοηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μουρδουκούτας, Πάνος Γ.
Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.