Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η επανάσταση του κριού
(Πώς να μετατρέψετε τα δεδομένα σε κέρδος)
Συγγραφέας:   Βασίλειος Γ. Αγγέλης


Η επανάσταση του κριού
Στη σημερινή εποχή της πληροφορίας οι επιχειρήσεις και οργανισμοί διαθέτουν πολλά δίκτυα πληροφόρησης. Σκοπός όμως των σύγχρονων οργανισμών δεν είναι μόνο να έχουν τεράστιους όγκους δεδομένων. Στόχος τους είναι να αποκτούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα από αυτούς. Το βασικό μέσο για την επίτευξη του στόχου τους είναι η χρήση σύγχρονων και εδραιωμένων μεθοδολογιών και συστημάτων που να στηρίζονται σε αυτές, με σκοπό την ανακάλυψη κρυμμένων σχεδίων και συμπεριφορών. Πολλά μοντέλα και διεργασίες υπάρχουν παγκοσμίως, για την αξιοποίηση και τη διαχείριση δεδομένων.
Ο ΚΡΙΟΣ (Knowledge Representation In Our Systems) δεν είναι ένα ακόμα μοντέλο. Είναι μια νέα τάση και φιλοσοφία. Στόχος του είναι η έναρξη μιας "επανάστασης" στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Είναι μια βηματική διαδικασία, που περιγράφει αναλυτικά όλα τα στάδια από τη συλλογή των δεδομένων έως την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων από τη γνώση. Όλα τα βήματα είναι στενά δεμένα με δύο άλλα επίπεδα. Το πρώτο αναφέρεται στη γνώση και την επιχειρηματικότητα και το δεύτερο σχετίζεται με τον ανθρώπινο παράγοντα. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η ψυχή του ΚΡΙΟΥ. Το μοντέλο καταφέρνει να γίνει ο πολιορκητικός κριός στη γνώση και στην επιχειρηματική διαδικασία απάντησης ερωτημάτων.
"Η επανάσταση του κριού" περιλαμβάνει την κατανόηση των πλεονεκτημάτων από την αξιοποίηση δεδομένων και την πίστη σε αυτόν. Ταυτόχρονα ο ΚΡΙΟΣ λαμβάνει υπόψη και τον πελάτη και λειτουργεί έτσι, ώστε να επιστρέφει οφέλη και σε αυτόν.

24χ17 εκ., 220 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές)
ISBN: 978-960-6759-05-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-05-9
Βάρος: 0.469 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.