Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνιολογία της αστυνομίας

Offer
Η Αστυνομία υπήρξε ανέκαθεν ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στις μέρες μας, ο ρόλος, η αποστολή και οι αρμοδιότητες της Αστυνομίας, είναι διαφορετικές απ΄ ότι στο παρελθόν και τούτο διότι οι ραγδαίες αλλαγές σε όλους τους τομείς της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, σε παγκόσμιο επίπεδο, επηρέασαν σημαντικά και την εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού. Οι εκτεταμένες γεωπολιτικές και κοινωνικές αλλαγές, η εξέλιξη της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, έχουν διαμορφώσει μία εντελώς νέα πραγματικότητα με δεδομένα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τον παραδοσιακό ρόλο της Αστυνομίας. Η Αστυνομία και το προσωπικό της αναπτύσσουν ένα σύνολο δράσεων, συμπεριφορών, στάσεων και αντιλήψεων που χρήζουν ειδικής κοινωνιολογικής μελέτης, σε συνδυασμό με τους εκάστοτε ιστορικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες, οι οποίοι συντελούν στη δημιουργία ποικίλλων κοινωνικών φαινομένων. Η κοινωνιολογική μελέτη του αστυνομικού γίγνεσθαι σκοπό έχει την ανάλυση και ερμηνεία αυτών των φαινομένων, έτσι ώστε να προταθούν λύσεις που θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας, θα ερμηνεύσουν τη δημιουργία των κοινωνικών στερεοτύπων και θα συμβάλουν στη βελτίωση των σχέσεων της Αστυνομίας με την κοινωνία των πολιτών, μέσα σε ένα πλαίσιο αμοιβαίας κατανόησης και απόλυτου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημείωση: Πρόλογος: Ανδρέας Ν. Λύτρας, Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου.

24χ17 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 363.2 (Αστυνομία)
ISBN: 978-960-02-2173-2
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2173-1
Βάρος: 0.421 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο κ. Ευάγγελος Στεργιούλης είναι ανώτερος αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και από το 2004 υπηρετεί ως Προϊστάμενος της Εθνικής Μονάδας Εuropol, η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας. Κατετάγη στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το 1981, αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιφυλάκων του ιδίου Σώματος το 1984 και από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1988. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου επίσης εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα "Η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο της μεταπολίτευσης, (1975-1995)", η οποία εκδόθηκε το 2001 από την "Νομική Βιβλιοθήκη". Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο εκδόθηκε το 2003 και η εργασία του με τίτλο "Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία-Εuropol!" Υπηρέτησε σε διάφορες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπροσώπησε την Ελληνική Αστυνομία σε διεθνή σεμινάρια, συνέδρια και ομάδες εργασίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των Ηνωμένων Εθνών και άλλων Διεθνών Οργανισμών. Το 1997 επελέγην, μετά από Ευρωπαϊκό διαγωνισμό, για τη θέση των Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol) που εδρεύει στη Χάγη, Ολλανδία, και από το 1999 μέχρι το 2004 διετέλεσε υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και εκπρόσωπος Τύπου της Europol. Διδάσκει στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας καθώς και στην Αστυνομική Ακαδημία της Κύπρου. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στην "Αστυνομική Επιθεώρηση", στην "Ποινική Δικαιοσύνη", στον Ελληνικό και διεθνή Τύπο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.