Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Δίκαιο της ενέργειας
Συγγραφέας:   Θ. Φορτσάκης


Δίκαιο της ενέργειας

Η ενέργεια βρίσκεται ήδη από πολύ καιρό στο επίκεντρο των συζητήσεων για την οικονομική ανάπτυξη και την περιβαλλοντική προστασία του πλανήτη. Όπως ήταν φυσικό, το παγκόσμιο αυτό ενδιαφέρον οδήγησε στη συστηματική ενασχόληση με θέματα της ενέργειας και τους νομικούς. Έχει ήδη διαμορφωθεί ένα ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο πολυκλαδικών κανόνων με αντικείμενο την ενέργεια, με προέλευση τόσο από το ιδιωτικό όσο και από το δημόσιο δίκαιο. Με την υιοθέτηση νέων εννοιών, αλλά και την εφαρμογή ιδιαιτέρων μεθόδων προσέγγισης των ζητημάτων, όπου λαμβάνονται σε μεγάλο βαθμό υπόψη οικονομικά δεδομένα, αλλά και άλλα πραγματικά δεδομένα, γεωγραφικά, περιβαλλοντικά, βιομηχανικά, κοινωνικά, πολιτικά κτλ, διαμορφώνεται σταδιακά το Δίκαιο της Ενέργειας ως ένας νέος ιδιαίτερος νομικός κλάδος με δικό του εννοιολογικό σύστημα και δική του μεθοδολογία.

Φιλοδοξία του συγγραφέα ήταν, πέραν της συστηματικής καταγραφής των σε μεγάλο βαθμό διάσπαρτων και αποσπασματικών πληροφοριών, να εντοπιστούν τα βασικά νομικά ζητήματα, να συλλεγεί και αναλυθεί η νομολογία, όπου υπάρχει. Επικεντρώθηκε κυρίως στα ελληνικά ζητήματα με αναφορά στο ευρωπαϊκό δίκαιο μόνο στο μέτρο που αυτό είναι χρήσιμο για την κατανόησή τους ή για να εντοπίσει τυχόν αποκλίσεις από αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει για το τελευταίο πλούσια ξένη βιβλιογραφία, ενώ δεν επιθυμούσε το βιβλίο να υπερβεί το σημερινό όγκο του.


375 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
ISBN: 978-960-15-2192-3
Βάρος: 0.729 κιλά
Γράψε τη δική σου κριτική
40.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.