Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η χωροταξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση
(Εθνικές πολιτικές και ευρωπαϊκή διακυβέρνηση)
Συγγραφέας:   Γεωργία Γιαννακούρου


Offer
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται την ευρωπαϊκή χωροταξία, δηλαδή το πλέγμα των διαδικασιών, θεσμών και πρακτικών που έχει διαμορφωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την οργάνωση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού χώρου.
Η διαχείριση του ευρωπαϊκού χώρου έχει αναχθεί την τελευταία εικοσαετία σε ιδιαίτερο πεδίο συνεργασίας της Κοινότητας και των κρατών-μελών. Η συνεργασία αυτή αναπτύσσεται σε πολλαπλά επίπεδα (ευρωπαϊκό, διεθνικό, εθνικό, υποεθνικό) και εμπλέκει τόσο τα κοινοτικά όργανα όσο και τις αρχές των κρατών-μελών σε διάφορες βαθμίδες (κεντρικές κυβερνήσεις, περιφερειακές και τοπικές αρχές) αλλά και τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους.
Με τη μορφή της αυτή, η ευρωπαϊκή χωροταξία αποτυπώνει ένα «πείραμα» διακυβέρνησης του ευρωπαϊκού χώρου που εξελίσσεται εντός και εκτός του εθνικού κράτους αλλά όχι υπεράνω αυτού. Ένα τέτοιο σύστημα συλλογικής δράσης δεν θίγει τυπικά την αυτονομία των κρατών-μελών στο πεδίο της χωροταξικής αρμοδιότητας, υπεισέρχεται όμως έμμεσα στις ουσιαστικές πτυχές των εθνικών χωροταξικών πολιτικών στο μέτρο που τις επαναπροσδιορίζει υπό το ευρύτερο σύστημα εκούσιων συνεργασιών που αναπτύσσει η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση του ευρωπαϊκού χώρου.

21χ14 εκ., 197 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 711.44 (Πολεοδομία - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
Άλλα πρόσωπα: Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-02-2164-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2164-2
Βάρος: 0.274 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γιαννακούρου, Γεωργία
Η Γεωργία Γιαννακούρου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης). Επίσης, έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Έχει διατελέσει βοηθός Συνήγορος του Πολίτη (υπεύθυνη του Κύκλου Ποιότητας Ζωής), μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, συνεργάτις της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004 Α.Ε. και νομικός σύμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους καθώς και τα βιβλία "Ολυμπιακοί Αγώνες και Δίκαιο" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2001, με την Ε. Τροβά) και "Διαχείριση απορριμμάτων" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2004, με τους Θ. Οικονόμου και Ν. Κ. Χλέπα). Έχει επιμεληθεί το βιβλίο "Η εφαρμογή τον κοινοτικού δικαίου περιβάλλοντος στην Ελλάδα, 1981-2006" (Αντ. Ν. Σάκκουλας, 2007, με τους Γ. Κρεμλή και Γλ. Σιούτη).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.