Ζέλντα - Σκοτ Φιτζέραλντ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζέλντα - Σκοτ Φιτζέραλντ

Μια σχέση πάθους

Agnes Michaux

«Εκείνη αγαπά τη γεύση του αλκοόλ πάνω στα χείλη μου, εγώ λατρεύω τις ψευδαισθήσεις της» Ζέλντα Σέιερ και Σκοτ Φιτζέραλντ. Η ασυμβίβαστη καλλονή του αμερικανικού Νότου και ο φιλόδοξος συγγραφέας του Βορρά. Μια ιστορία αγάπης που ξεκινά στο φιλήσυχο Μοντγκόμερι, για να στροβιλιστεί στη δίνη της Νέας Υόρκης, στη Ριβιέρα των εκπατρισμένων και στο Παρίσι των απολαύσεων. Μέσα σε αριστοκρατικά ξενοδοχεία, κοσμικά σαλόνια και θορυβώδη καταγώγια. Μέσα στους λαμπερούς ρυθμούς της τζαζ, στα όνειρα και στις αυταπάτες της δεκαετίας του 1920. Μια σχέση πάθους που πνίγεται σε ξέφρενα ξενύχτια και σκάνδαλα, σε ανεξέλεγκτες νευρικές κρίσεις και εκκεντρικότητες, στο αλκοόλ και στην τρέλα. Το παραμύθι και η τραγωδία. Το βάρος της ύπαρξης και η απόδραση. Ύστερα από χρόνια, στον απόηχο αυτής της ιστορίας, θα γεννηθεί ένας μύθος. Κάποιος τον διηγείται. Σκότι Φιτζέραλντ, μονάκριβη κόρη του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και της Ζέλντα Σέιερ.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάρω Φιλίππου

Μάρω Φιλίππου (Μεταφραστής)

Η Μάρω Σωτηροπούλου - Φιλίππου γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε μουσική στην Αλεξάνδρεια και στην Αθήνα. Διπλωματούχος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, δίδαξε για πολλά χρόνια πιάνο και θεωρητικά της μουσικής. Ασχολήθηκε επίσης με τη μουσική αγωγή της νηπιακής ηλικίας, διοργάνωσε μουσικές ακροάσεις, καθώς και πολλές μαθητικές συναυλίες με συγκεκριμένη θεματολογία. Εγκαινίασε τη συγγραφική της δραστηριότητα στη δεκαετία του ΄50 αρθρογραφώντας για λογοτεχνικά και πολιτιστικά κυρίως θέματα, σε ελληνικές και σε γαλλικές εφημερίδες και σε περιοδικά της Αλεξάνδρειας και της Αθήνας. Από το 1990 ασχολείται αποκλειστικά με την επιμέλεια κειμένων και με τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει βιβιβλία για παιδιά, μυθιστορήματα, δοκίμια, λεξικό της μουσικής, κ.ά.

Agnes Michaux

Agnes Michaux (Συγγραφέας)

Η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ανιές Μισό (Τουρ, 1968) εργάστηκε αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος στο Canal +, το έγκυρο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι για θέματα πολιτισμού. Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα εξής έργα: το λεξικό "Dictionnaire misogyne", την ταξιδιωτική ανθολογία "Le roman de Venise", τη βιογραφία "Sissi-une vie retrouvee" καθώς και τα μυθιστορήματα "Je les chasserai jusqu΄ au bout du monde jusqu΄ a ce qu΄ils en crevent" και "Stayin΄ Alive".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
438
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.646 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση