Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φύλο και εκκλησιαστική εκπαίδευση
(Σχολές γυναικών, γυναίκες εκπαιδευτικοί)

Φύλο και εκκλησιαστική εκπαίδευση
Η πραγματεία που διαβάζετε εγράφη με σκοπό να προσεγγίσει και να σκιαγραφήσει την θέση των γυναικών εκπαιδευτικών σε ένα χώρο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, αυτόν της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Αποτυπώνει την εξελικτική εικόνα της θέσης των γυναικών εκπαιδευτικών από συστάσεως της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης και τη διάκριση των χαρακτηριστικών τους μέχρι σήμερα. Όπως προκύπτει από την έρευνα, δεν επιδιώκεται η λύση των προβλημάτων που ενδεχόμενα αντιμετωπίζουν σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο, τα αποτελέσματά της όμως, μπορούν να διαμορφώσουν μία ελάχιστη διαπραγματευτική βάση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών προς όφελός τους.
Ταυτόχρονα επιχειρείται μια ιστορική επιδερμική προσέγγιση των σχολών γυναικών που εμφανίστηκαν μετεπαναστατικά με φορέα την εκκλησιαστική εκπαίδευση.

24χ17 εκ., 180 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 270.495 (Εκκλησιαστική ιστορία - Ελλάς), 268 (Χριστιανική εκπαίδευση), 370.094 95 (Εκπαίδευση - Ιστορία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-456-063-9
ISBN (10ψήφιο): 960-456-063-8
Βάρος: 0.478 κιλά
Εκδότης: Ζήτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
19.17
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ρώσσιου, Αικατερίνη
Η Κατερίνα Ρώσσιου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1967 και κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ( 1992). Είναι κάτοχος του First Certificate in English του University of Cambridge (1992). Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στο " Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας " του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (2006) περατώθηκαν με βαθμό άριστα. Έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα ( άριστα ) το 2013 με ειδίκευση στην Ιστορία της Εκπαίδευσης από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1992 εργάζεται στην Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια πληροφορικής με οργανική θέση στο 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Την τετραετία 2003-2007 υπηρέτησε στο Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (Κε.Συ.Π ) Ν. Κιλκίς, ως Ειδικός Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης Σ.Ε.Π.. Από το 2007 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως Διευθύντρια σε διάφορα σχολεία του νομού Κιλκίς. Είναι αναπληρώτρια Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς. Διετέλεσε επιμορφώτρια των ΥΠ.Ε.Π.Θ., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. Συμμετείχε σε ημερίδες, συνέδρια, σεμινάρια και επιμορφώσεις, στη διοίκηση της εκπαίδευσης, στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση και σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Διετέλεσε μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (Ε. Ε. Φ), από το 1990 -1995, του συμβουλίου της Ε.Ε.Φ Κοζάνης, του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών (Σ.Ε.Ο) από το 1975-1995. Επίσης είναι μέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) από το 1993 έως σήμερα και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛ.Ε.Ι.Ε). Είναι έκτακτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων Η/Υ και Πληροφορικής (Ε.Π.Υ.) και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.). Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Χριστοφορίδης, Θεόδωρος
Ο Θόδωρος Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1968 στη Θεσσαλονίκη και κατάγεται από την Ξηρόβρυση του Κιλκίς. Έλκει το γένος του από μικροαστική Ποντιακή οικογένεια προσφύγων δεύτερης γενιάς από την Τραπεζούντα της Μικράς Ασίας. Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ( 1992 ). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής Δικτύων και Αυτοματισμού Γραφείων των Δημόσιων Ι.Ε.Κ. λαμβάνοντας επί διετία υποτροφία και κάτοχος της κρατικής Πιστοποίησης (2003). Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης από το Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών "Σπουδές στην Εκπαίδευση" του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ( 2005 ). Είναι Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στην εκπαιδευτική πολιτική. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Γ. Ν. Νοσοκομείου Κιλκίς. (1998 - 2002 ). Εργάστηκε ως πιστοποιημένος επιμορφωτής του ΥΠΕΠΘ στην Κοινωνία της Πληροφορίας στο Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ, στο Ι.Δ.Ε.Κ.Ε, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κλπ. Από το 1999 έως το 2010 εργάστηκε ως καθηγητής στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση με οργανική θέση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κιλκίς του οποίου το 2005 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής. Υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συνδικαλιστικού οργάνου της, της Ε.Λ.Ε.Ε. Το 2010 μετετάγει στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τον Αύγουστο του 2011 είναι Διευθυντής του Εσπερινού Γενικού Λυκείου του Κιλκίς. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.