Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στον τουρισμό
Συγγραφέας:   Andrew Holden


Offer
Το βιβλίο στηρίζεται σε μια πολυεπιστημονική προσέγγιση για να κατανοηθούν η σημασία και ο ρόλος του τουρισμού στη σημερινή κοινωνία. Εισάγει τον αναγνώστη στις κοινωνικές επιστήμες και εφαρμόζει τις σχετικές θεωρίες για την κατανόηση του τουρισμού. Παρόλο ότι κάθε κεφάλαιο αναφέρεται σε έναν ξεχωριστό επιστημονικό κλάδο των κοινωνικών επιστημών, το βιβλίο περιλαμβάνει εκτεταμένη χρήση παραπομπών στα υπόλοιπα κεφάλαια για να τονιστεί μ΄ αυτόν τον τρόπο η πολυεπιστημονική φύση της τουριστικής έρευνας. Ένα από τα κύρια θέματα του βιβλίου είναι η εξέταση του πώς οι οικονομικές και πολιτικές δομές της κοινωνίας επιδρούν στην εμφάνιση του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Ακολούθως, το βιβλίο εξετάζει μια ποικιλία από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα που υπερκαλύπτουν τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων του κοινωνικού αποκλεισμού ορισμένων κατηγοριών πολιτών, του τουρισμού ως μορφής εμπορίου, του καταναλωτισμού, των κοινωνικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων του τουρισμού, καθώς και του φεμινισμού και της ηθικής. Το βιβλίο είναι γεμάτο από διαφωτιστικά διεθνή παραδείγματα και ερωτήσεις που απευθύνονται στον αναγνώστη, έτσι ώστε να ενθαρρυνθεί η εμβάθυνση της σκέψη του σε σχετικές θεωρίες και ζητήματα που αναφύονται. Παράλληλα με την παροχή μιας ευρύτερης κατανόησης του ρόλου του τουρισμού στην κοινωνία, το βιβλίο επιδιώκει, επίσης, να διευρύνει τον πνευματικό ορίζοντα των αναγνωστών σχετικά με την κοινωνία στην οποία ζουν. Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει:

- Σύντομη εισαγωγική περίληψη του σχετικού επιστημονικού κλάδου.
- Κριτική ανάλυση των κυριότερων θεωριών και εννοιών του συγκεκριμένου επιστημονικού κλάδου που αφορούν τον τουρισμό.
- Συζήτηση του πώς οι θεωρίες και οι έννοιες έχουν εφαρμοστεί στον τουρισμό με την αναφορά συγκεκριμένων περιπτώσεων και παραδειγμάτων.

24χ17 εκ., 375 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Τουριστικών Επιστημών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 300 (Κοινωνικές επιστήμες), 338.479 1 (Τουρισμός)
Άλλα πρόσωπα: Θωμάς Μαυροδόντης (Μεταφραστής) , Θωμάς Μαυροδόντης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2114-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2114-6
Βάρος: 0.851 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
27.69
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Andrew Holden είναι καθηγητής Τουρισμού στο Buckinghamshire Chilterns University College του Ηνωμένου Βασιλείου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.