Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ως κρίσιμοι αποδέκτες της εκπαιδευτικής πολιτικής χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(Οι κοινωνικές αναπαραστάσεις για τον ρόλο και το έργο τους)

Offer
Η συγκριτική μελέτη του Κωνσταντίνου Καρρά διερευνά τις κοινωνικές αναπαραστάσεις Ευρωπαίων εκπαιδευτικών (Σουηδών, Άγγλων, Γερμανών, Κυπρίων και Ελλήνων) δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έργο και τον ρόλο τους σήμερα.

Το έργο και ο ρόλος αυτός -όπως φαίνεται από την ανάλυση των δεδομένων της έρευνάς του- συνδέονται άμεσα με τη "νέα τάξη πραγμάτων", η οποία σχετίζεται με την παγκοσμιοποίηση και τις επιδράσεις της στον χώρο της εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί της έρευνας, ιδιαίτερα, τονίζουν ότι οι νέες συνθήκες που αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό επάγγελμα στη λεγόμενη "κοινωνία της γνώσης" και της παγκοσμιοποίησης απαιτούν από τον εκπαιδευτικό να παρέμβει και να εμπλακεί ουσιαστικά στο πλαίσιο της τάξης του και έξω από αυτήν. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει με την ποιοτική και κοινωνική αναβάθμιση του επαγγέλματος τους ώστε να αναδειχθούν καλύτερα το έργο και ο ρόλος τους.

Από την παρούσα μελέτη αναδεικνύεται ακόμα και ο ρόλος του σύγχρονου σχολείου στο πλαίσιο του πολιτικού και κοινωνικοποιητικού του ρόλου μέσα σε ένα συγκριτικό πλαίσιο ανάλυσης και ερμηνείας. Παράλληλα, εμπλουτίζεται η ελληνική και ξενόγλωσση βιβλιογραφία στο υπό μελέτη θέμα και ανανεώνεται ο σύγχρονος διάλογος για την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καθώς και για τις πολιτικές που υλοποιούνται.

Τέλος, προβάλλονται ορισμένα επίκαιρα ερωτήματα για τον ρόλο και το έργο των εκπαιδευτικών, για τις πολιτικές που ασκούνται, για την αναγκαιότητα εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, καθώς και για τα προβλήματα του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.


Σημείωση: Πρόλογος: Ανδρέας Καζαμίας.

21χ14 εκ., 228 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ανθρώπινοι Πόροι και Δημόσιες Πολιτικές
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο), 371.100 92 (Εκπαιδευτικοί), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική)
Άλλα πρόσωπα: Νίκος Ε. Παπαδάκης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-08-0442-3
ISBN (10ψήφιο): 960-08-0442-7
Βάρος: 0.365 κιλά
Εκδότης: Σιδέρης Ι.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.77
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.33
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Κωνσταντίνος Γ. Καρράς είναι Διδάσκων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη Συγκριτική Εκπαίδευση, στις Εκπαιδευτικές Πολιτικές που αφορούν τους Εκπαιδευτικούς, στην Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στην Ευρώπη - Συστήματα μόρφωσης και επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, στο Επάγγελμα του Εκπαιδευτικού, στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα, στις Εκπαιδευτικές Μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο εστιάζεται στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, εκτός από τη μελέτη Μaster και τη διδακτορική διατριβή, που αφορούν την Εκπαίδευση των Εκπαιδευτικών στην Ευρώπη και τις Κοινωνικές Αναπαραστάσεις Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών για το επάγγελμά τους. Έχει δημοσιεύσει μία μονογραφία με τίτλο "Ζητήματα Πολιτικής της Εκπαίδευσης στην Κρήτη στις αρχές του 20ού αιώνα. Δοκίμιο προβληματισμού στο πλαίσιο του ιστορικο-συγκριτικού παραδείγματος", Αθήνα, Εκδόσεις Ατραπός, 2007. Έχει επίσης δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα (στην ελληνική, αγγλική και ρωσική γλώσσα) σε έγκυρα ελληνικά και ξένα περιοδικά καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα, όπως: "Παιδεία Ομογενών", Πρόγραμμα Socrates, "Ένταξη Τσιγγανοπαίδων στο Σχολείο".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.