Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο Λόρδος Βύρων στην Ελλάδα
(Η άφιξή του στο Μεσολόγγι, η υποδοχή, η δράση του, τα αισθήματά του, η αγωνία του, ο θάνατος, ο θρήνος)
Συγγραφέας:   Pietro Gamba


Offer
Το παρόν εν μεταφράσει πιστή δημοσιευόμενον έργον φέρει τον τίτλον: "Έκθεσις των κατά την μετάβασιν του Βύρωνος εις Ελλάδα" εγράφη παρά του κόμητος Πέτρου Γκάμπα (Gamba) "τέως αντισυνταγματάρχου του ελληνικού στρατιωτικού σώματος", του διοργανωθέντος και διοικούμενου παρά της Ευγενίας του". Είνε δε η πλέον πιστή και ακριβής και εμπεριστατωμένη αφήγησις της εν τη ελληνική χώρα διαμονής και δράσεως του λόρδου Βύρωνος κατά τον Αγώνα. Διότι ο συγγραφεύς, ανήκων εις ευγενή ιταλικήν οικογένειαν, αδελφός δε της αισθηματικώς συνδεομένης μετά του ποιητού κομήσσης Guiccioli, συνώδευσε τον Βύρωνας κατά το τελευταίον αυτού μοιραίον ταξείδιον από Γενεύης εις Κεφαλληνίαν, και εκείθεν εις Μεσολόγγιον, και συνέζησε μετ΄ αυτού μέχρι της τελευταίας του πνοής, επέχων παρ΄ αυτώ θέσιν φίλου και συνοίκου και γραμματέως εξ΄ απορρήτων και υπασπιστού.

Σημείωση: Φωτομηχανική ανατύπωση της πρωτότυπης έκδοσης

24χ17 εκ., 195 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 928 (Συγγραφείς), 938.5 (Ελλάς - Ιστορία - Επανάσταση του 1821), 820.092 (Byron, George, 1788-1824)
Άλλα πρόσωπα: Μπάμπης Άννινος (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-8280-45-8
ISBN (10ψήφιο): 960-8280-45-1
Βάρος: 0.426 κιλά
Εκδότης: Βεργίνα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιταλός φιλέλληνας κόμης Πιέτρο Γκάμπα γεννήθηκε στη Ραβέννα το 1801. Υπήρξε ηγετικό στέλεχος των Καρμπονάρων, αλλά λόγω της δράσης του συνελήφθη στις 10 Ιουλίου 1821 και εξορίστηκε. Ο Γκάμπα ήταν στενός φίλος του λόρδου Μπάυρον και το 1823 τον ακολούθησε στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην Επανάσταση. Υπηρέτησε ως αντισυνταγματάρχης στο ελληνικό σώμα που είχε συγκροτήσει και διοικούσε ο Άγγλος ευγενής. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του λόρδου Μπάυρον στο Μεσολόγγι, έφυγε για το Λονδίνο όπου εξέδωσε το "Χρονικό του τελευταίου ταξιδιού του λόρδου Μπάυρον στην Ελλάδα". Λίγους μήνες αργότερα επανήλθε στην Ελλάδα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Αγώνα. Πέθανε το 1828 στην Τακτικούπολη (κοντά στα Μέθανα).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.