Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού σχολείου της περιόδου 1977-2007
(Συγκριτική μελέτη, έρευνα)
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Κόπτσης


Τα βιβλία των θρησκευτικών του δημοτικού σχολείου της περιόδου 1977-2007
Οι κατά καιρούς εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της εκπαίδευσης έχουν σκοπό να εκσυγχρονίσουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού είναι εμφανής και στις μεταρρυθμίσεις του μαθήματος των θρησκευτικών του Δημοτικού Σχολείου. Τα παλαιά βιβλία θρησκευτικών ανταποκρίνονταν σε παιδιά που ανήκαν σε μία κοινωνία η οποία διατηρούσε τους πατροπαράδοτους θεσμούς ισχυρούς και αναλλοίωτους. Οι σημερινές κοινωνικές συνθήκες και οι νέες παιδαγωγικές θεωρίες επέβαλαν την αλλαγή των παλιών βιβλίων, τα οποία δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν νέα αναλυτικά προγράμματα και συγγράφηκαν νέα βιβλία με σκοπό να ανταποκριθούν στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των μαθητών και να δημιουργήσουν ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.

Στη μελέτη αυτή συγκρίνονται τα αναλυτικά προγράμματα και τα βιβλία των θρησκευτικών των εκδόσεων της τελευταίας τριακονταετίας, με κύριο σημείο αναφοράς την παιδοκεντρικότητα. Προσδιορίζονται οι νεωτερισμοί στα περιεχόμενα και τη μορφή των βιβλίων και παρουσιάζονται δύο έρευνες για να διαπιστωθούν οι θέσεις των δασκάλων σχετικά με τα βιβλία αυτά.

24χ17 εκ., 151 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 200.07 (Θρησκευτικά - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-12-1650-8
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1650-2
Βάρος: 0.299 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Είναι δάσκαλος, θεολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στα παιδαγωγικά. Υπηρετεί στη Δημοτική Εκπαίδευση και έχει διδάξει επίσης εργαστηριακά μαθήματα χριστιανικής Παιδαγωγικής στον Τομέα Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα παιδαγωγικού και θεολογικού περιεχομένου σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει επίσης σε σεμινάρια. Έχει εκδώσει βιβλία με τίτλους "Το μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο" και "Η βιωματική διδασκαλία των θρησκευτικών εννοιών".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.