Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γυναικεία μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα
(Μια βιογραφική έρευνα για τις οικιακές βοηθούς από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη)
Συγγραφέας:   Κατερίνα Βασιλικού


Γυναικεία μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα
Το Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών θεσμών της Ακαδημίας Αθηνών λειτουργεί από το 1997 και στοχεύει μεταξύ άλλων στη μελέτη προβλημάτων συνταγματικής τάξεως, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας μας. Τα ερευνητικά προγράμματα καλύπτουν επίσης τομείς εκτεταμένους όπως εκείνους περί της κυριαρχίας της Ελλάδος και περί του καθεστώτος των ελλήνων ναυτικών.

Μια από τις μελέτες κοινωνικού περιεχομένου που συναρτώνται προς τους πιο πάνω βασικούς στόχους του Γραφείου ολοκληρώνεται σήμερα από την κυρία Κατερίνα Βασιλικού. Η συγγραφεύς είναι επιστημονική συνεργάτις του Γραφείου Διεθνών και Συνταγματικών θεσμών, διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 1- Pantheon - Sorbonne και πτυχιούχος πολιτικών επιστημών με μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Το θέμα που πραγματεύεται η κυρία Βασιλικού δεν έχει ακόμη τύχει της απαραίτητης επεξεργασίας στη χώρα μας.

Και όμως η παρουσία και οι δραστηριότητες των μεταναστριών στον τόπο μας αποτελούν σημαντικό αντικείμενο έρευνας. Η συγγραφεύς αναζητεί τις καλύτερες δυνατές λύσεις ως προς το νομικό καθεστώς, τα δικαιώματα, την κοινωνική πολιτική και τη συμμετοχή αυτών των γυναικών στην οικονομική ζωή της Ελλάδος.

Ο αναγνώστης θα βρει απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα προσαρμογής, ίσης μεταχειρίσεως και ενσωματώσεως των μεταναστριών στην κοινωνία μας.

(από τον πρόλογο του καθ. Εμμανουήλ Ρούκουνα)

21χ14 εκ., 200 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Δημοσιεύματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 341.481 (Ανθρώπινα δικαιώματα), 304.82 (Μετανάστευση)
ISBN: 978-960-404-108-4
ISBN (10ψήφιο): 960-404-108-8
Βάρος: 0.326 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
12.78
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

12.14
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Κατερίνα Βασιλικού είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνιολογίας του Universite Paris I - Pantheon-Sorbonne. Εργάζεται στο Κέντρο Έρευνας της Ελληνικής Κοινωνίας της Ακαδημίας Αθηνών και είναι συνεργάτης του τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει γράψει το βιβλίο "Γυναικεία μετανάστευση και ανθρώπινα δικαιώματα. Μια βιογραφική έρευνα για τις οικιακές βοηθούς από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη" (Ακαδημία Αθηνών, Γραφείο Διεθνών και Συνταγματικών Θεσμών, Αθήνα 2007) και την ερευνητική μονογραφία (με Π. Πάντζου και Δ. Αγραφιώτη) "Επικινδυνότητα, ταυτότητα φύλου και ΑIDS" (Ερευνητική Μονογραφία Νο 17α/Κοινωνιολογία της Υγείας, Τομέας Κοινωνιολογίας, Παρατηρητήριο: AIDS και Σεξουαλικότητα, ΕΣΔΥ, 1998). Επίσης, έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει μετάσχει με ανακοινώσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και workshops σχετικά με τη γυναικεία μετανάστευση, την οικιακή εργασία, την οικογένεια, την υγεία των μεταναστών, τη δημόσια υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η πιο πρόσφατη έρευνά της επικεντρώνεται στη μελέτη της διεθνικής μεταναστευτικής οικογένειας και της υγείας των μεταναστών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.