Ζητήματα θεωρίας και μεθόδου των κοινωνικών επιστημών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ζητήματα θεωρίας και μεθόδου των κοινωνικών επιστημών

Συλλογικό έργο

Κοσμάς Ψυχοπαίδης

Άννα Λυδάκη

45.00€ -27% 32.85€

Το βιβλίο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης επιστημονικής διαδικασίας και εμπεριέχει καταθέσεις πολλών κοινωνικών επιστημόνων από τη θεωρία και την ερευνητική πράξη. (. . .) Η συνύπαρξη θεωρητικών, επιστημολογικών, μεθοδολογικών και ερευνητικών εργασιών κάνει το βιβλίο πρωτότυπο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον για επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής έρευνας, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα γύρω από επίκαιρα κοινωνικά προβλήματα. Επίσης, προσφέρεται ως διδακτικό εγχειρίδιο και αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για νέους επιστήμονες, ερευνητές, αλλά και όσους βρίσκονται στη διαδικασία εκπόνησης μιας διδακτορικής ή μεταπτυχιακής εργασίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κοσμάς Ψυχοπαίδης

Κοσμάς Ψυχοπαίδης (Συγγραφέας)

Ο Κοσμάς Ψυχοπαίδης (1944-2004) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης, απ΄ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια της Φρανκφούρτης και του Gottingen του οποίου υπήρξε υφηγητής (Habilitation) και μόνιμος καθηγητής. Διετέλεσε καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (1981-1987) και, εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1988-2004). Συμμετείχε στη σύνταξη του περιοδικού "Αξιολογικά". "Έφυγε" από καρδιακή προσβολή στην Αθήνα, στις 13 Δεκεμβρίου 2004, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Λυδάκη

Άννα Λυδάκη (Συγγραφέας)

Η Άννα Λυδάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ηράκλειο και στην Αθήνα και κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπέβαλε τη διδακτορική της διατριβή στην κοινωνική λαογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΠΤΔΕ). Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει ποιοτικές μεθόδους κοινωνικής έρευνας και κοινωνική λαογραφία. Έχει γράψει τα βιβλία: "Μπαλαμέ και Ρομά: οι τσιγγάνοι των Άνω Λιοσίων", Αθήνα 1997, "Οι τσιγγάνοι στην πόλη: μεγαλώνοντας στην Αγία Βαρβάρα", Αθήνα 1998, "Ποιοτικές μέθοδοι της κοινωνικής έρευνας", Αθήνα 2001, "Μέσα από την κάμερα. Κινηματογράφος και κοινωνική πραγματικότητα", Αθήνα 2009, 2012. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε συλλογικούς τόμους, περιοδικά και εφημερίδες. Τα βιβλία της για τους Τσιγγάνους έχουν μεταφραστεί στα ουγγρικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σκεύος Παπαϊωάννου (Συγγραφέας)

Ο Σκεύος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1947 στην Κέφαλο της Κω. Μετά από σπουδές στην οικονομία και τις πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σπούδασε κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια Ludwig-Maximilian-Universitat του Μονάχου και Friedrich-Αlexander Universitat της Νυρεμβέργης, απ΄ όπου πήρε τον διδακτορικό του τίτλο. Από το 1985 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου σήμερα είναι καθηγητής κοινωνιολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Universitat Bremen (1991-1992), στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Ενηλίκων της Φρανκφούρτης, στο Πανεπιστήμιο του Linkcopping της Σουηδίας και στο Πανεπιστήμιο του Gottingen της Γερμανίας. Το χειμερινό εξάμηνο του 2003-2004 δίδαξε ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κassel της Γερμανίας. Είναι συγγραφέας πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ζαϊμάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Ζαϊμάκης γεννήθηκε στο Αλάγνι Ηρακλείου Κρήτης. Είναι καθηγητής της Κοινωνιολογίας του Πολιτισμού και των Τοπικών Κοινωνιών και διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνικής Ανάλυσης και Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Έρευνας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι μέλος της επιτροπής Ακαδημαϊκής Εποπτείας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος "Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία" στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στην κρατική ραδιοφωνία και στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού/ Ανάπτυξης και Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται τα βιβλία: "Καταγώγια ακμάζοντα: Παρέκκλιση και πολιτισμική δημιουργία στον Λάκκο Ηρακλείου" (Αθήνα: Πλέθρον, 1999), "Κοινοτική εργασία και τοπικές κοινωνίες: ανάπτυξη, συλλογική δράση, πολυπολιτισμικότητα" (Αθήνα: Πλέθρον, 2010 [2002]), "Τοπικός χώρος και πολυπολιτισμικότητα: Σάπες, Θράκη" (συν-συγγραφή με τη Θ. Καλλινικάκη) (Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα, 2004), "Δίκτυα κοινωνικής προστασίας: μορφές παρέμβασης σε ευάλωτες ομάδες και πολυπολιτισμικές κοινότητες" (επιμέλεια από κοινού με την Α. Κανδυλάκη) (Αθήνα: Κριτική, 2005), "Εργοτέλης 1929-2009: Ψηφίδες της αθλητικής και κοινωνικής ιστορίας ενός φιλοπρόοδου σωματείου" (Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2010), "Ποδόσφαιρο και κοινότητες οπαδών: αντιπαλότητες και πολιτικές της ταυτότητας" (επιμέλεια από κοινού με τον Ν. Κοταρίδη) (Αθήνα: Πλέθρον, 2013), "Κοινωνία και αθλητισμός στην Ελλάδα: ιστορικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις" (επιμέλεια από κοινού με την Ε. Φουρναράκη) (Αθήνα: Αλεξάνδρεια, 2015). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικούς τόμους και σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Αντικείμενο των ερευνητικών και επιστημονικών του δραστηριοτήτων είναι η κοινωνική ιστορία των σπορ, οι νεανικές και οπαδικές κουλτούρες, οι μουσικές ταυτότητες και το ρεμπέτικο τραγούδι, ο τοπικός κοινωνικός μετασχηματισμός και η πολυπολιτισμικότητα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Σ. Πατέλης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Σ. Πατέλης είναι επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Τσιώλης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Τσιώλης είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και στη Δανία. Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και, στη συνέχεια, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα μεθοδολογίας της ποιοτικής κοινωνικής έρευνας με ιδιαίτερη αναφορά στη βιογραφική αφηγηματική προσέγγιση, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν τις σύγχρονες μεταβολές στο πεδίο της Εργασίας, όπως αυτές βιώνονται από τα ενεχόμενα υποκείμενα. ΄Εχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει, επίσης, τη μελέτη "Προς μια νέα ηθική της εργασίας; Μια ποιοτική διερεύνηση Φορέων Συμβουλευτικής για την ένταξη στην απασχόληση" (Εκδόσεις Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2005).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάνος Σαββάκης (Συγγραφέας)

Ο Μάνος Σαββάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνική & Πολιτική Φιλοσοφία στην Ελλάδα και την Αγγλία. Το 2006 αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι γνωστικές περιοχές της Κοινωνιολογίας της Υγείας, της Ασθένειας και του Σώματος, της Ερμηνευτικής Κοινωνιολογίας, της Μικροκοινωνιολογίας και της Μεθοδολογίας της Ποιοτικής Έρευνας. Εργάζεται ως αναπληρωτής προϊστάμενος στο Τμήμα Αλλοδαπών & Μετανάστευσης της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ παράλληλα διδάσκει Κοινωνιολογία στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Γεωργούλας (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Γεωργούλας είναι αναπληρωτής καθηγητής κοινωνιολογίας και κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλίκη Λαβράνου (Συγγραφέας)

Η Αλίκη Λαβράνου είναι επίκουρη καθηγήτρια κοινωνικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παύλος Πανταζής (Συγγραφέας)

Ο Παύλος Πανταζής γεννήθηκε στο Μονολίθι Ιωαννίνων. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε για μια δεκαετία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1992 εργάζεται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι προσανατολισμένα σε ζητήματα κριτικής της ψυχολογίας, καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με τη μεθοδολογία της κοινωνικής έρευνας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικολέτα Ράτσικα (Συγγραφέας)

Η Νικολέτα Ράτσικα είναι M. Phil in Social Work, καθηγήτρια εφαρμογών στο ΤΕΙ Ηρακλείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασιλεία Παπαδάκη (Συγγραφέας)

Η Βασιλεία Παπαδάκη είναι διδάκτωρ κοινωνικής εργασίας, επιστημονική συνεργάτις του ΤΕΙ Ηρακλείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γαβριέλα Ασπράκη (Συγγραφέας)

Η Γαβριέλα Ασπράκη είναι διδάκτωρ κοινωνικής ανθρωπολογίας, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μανόλης Τζανάκης (Συγγραφέας)

Ο Μανόλης Τζανάκης είναι λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο αντικείμενο «Κοινωνιολογία της ασθένειας και των ιατρικών θεσμών». Έχει σπουδάσει κοινωνιολογία στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε ζητήματα κοινωνιολογίας της υγείας, με έμφαση την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διαδικασίες κοινωνικής μορφοποίησης της υποκειμενικότητας, καθώς και τους επιστημολογικούς όρους διάκρισης ψυχικού, βιολογικού και κοινωνικού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, σε κοινωνιολογικά και ιατρικά επιστημονικά περιοδικά, σε συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε ημερίδες, πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελένη Παπαδάκη (Συγγραφέας)

Η Ελένη Παπαδάκη είναι διδάκτωρ κοινωνικής εργασίας, καθηγήτρια εφαρμογών του ΤΕΙ Ηρακλείου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σκεύος Παπαϊωάννου (Επιμέλεια)

Ο Σκεύος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1947 στην Κέφαλο της Κω. Μετά από σπουδές στην οικονομία και τις πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σπούδασε κοινωνιολογία στα Πανεπιστήμια Ludwig-Maximilian-Universitat του Μονάχου και Friedrich-Αlexander Universitat της Νυρεμβέργης, απ΄ όπου πήρε τον διδακτορικό του τίτλο. Από το 1985 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου σήμερα είναι καθηγητής κοινωνιολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Universitat Bremen (1991-1992), στο Πανεπιστήμιο του Roskilde της Δανίας, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Ενηλίκων της Φρανκφούρτης, στο Πανεπιστήμιο του Linkcopping της Σουηδίας και στο Πανεπιστήμιο του Gottingen της Γερμανίας. Το χειμερινό εξάμηνο του 2003-2004 δίδαξε ως τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κassel της Γερμανίας. Είναι συγγραφέας πολλών ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων.

Anita Jeram

Anita Jeram (Συγγραφέας)

Η Ανίτα Τζεράμ γεννήθηκε το 1965 στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας. Αφού έκανε διάφορες δουλειές, αποφάσισε να σπουδάσει εικονογράφηση, στο Πολυτεχνείο του Μάντσεστερ. Δημιούργησε το πρώτο της βιβλίο αμέσως μετά το τέλος των σπουδών της. Έχει γράψει και εικονογραφήσει αρκετά βιβλία. Έχει τιμηθεί με το βραβείο ALA NOTABLE CHILDREN’S BOOK. Ζει με την οικογένεια της στην Βόρεια Ιρλανδία.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
593
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.021 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση