Νομοθεσία τουριστικών επιχειρήσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Νομοθεσία τουριστικών επιχειρήσεων

Ελισάβετ Χατζηνικολάου

20.50€ -10% 18.45€

Το σύγγραμα αυτό περιλαμβάνει το σύνολο των διατάξεων οι οποίες διέπουν την ίδρυση και αδειοδότηση, τη χρηματοδότηση καθώς και τα θέματα λειτουργίας όλων των μορφών τουριστικών εγκαταστάσεων, όπως είναι τα τουριστικά καταλύματα όλων των λειτουργικών μορφών, οι εγκαταστάσεις διημέρευσης και οι εγκαταστάσεις τουριστικής υποδομής (μαρίνες, γκολφ, συνεδριακά κέντρα, κέντρα θαλασσοθεραπείας, υδροθεραπευτήρια σε ιαματικές πηγές, κέντρα τουρισμού υγείας, θεματικά πάρκα, αυτοκινητοδρόμια), καθώς και των επαγγελμάτων που ασκούν διαμεσολάβηση στον Τουρισμό, όπως είναι τα τουριστικά γραφεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών. Περιλαμβάνει επίσης τις διατάξεις που διέπουν την αστική ευθύνη, τις παραβάσεις και τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις οι οποίες σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις και τα επαγγέλματα αυτά.

Δεν περιορίζεται στην καταγραφή και την ανάλυση των διατάξεων, αλλά παραθέτει στοιχεία σχετικά με το ιστορικό τους, τις συνθήκες που οδήγησαν στην εισαγωγή τους, τα αντιτιθέμενα συμφέροντα, τη στάθμιση των οποίων οι διατάξεις στοχεύουν να εξασφαλίσουν, και την ερμηνεία και πρακτική εφαρμογής τους εκ μέρους των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας.

Ελισάβετ Χατζηνικολάου

Ελισάβετ Χατζηνικολάου (Συγγραφέας)

Η Ελισάβετ Χατζηνικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σχεδόν αμέσως μετά την απόκτηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου, προσελήφθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού όπου, από διάφορες υπηρεσιακές θέσεις, ασχολήθηκε με το Δίκαιο του Τουρισμού και την Τουριστική Ανάπτυξη. Σήμερα είναι Διεθύντρια στην Δ/νση Μελετών και Επενδύσεων του ΕΟΤ. Έχει εκπροσωπήσει τον ΕΟΤ σε επιτροπές της Ε.Ε. κλπ. διακρατικές επιτροπές και σε πληθώρα συνεδρίων και εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διδάξει τουριστική νομοθεσία στην Ανωτέρα Σχολή Ξεναγών και έχει διατελέσει σύμβουλος-καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων). ΄Εχει συγγράψει τεύχη και εγχειρίδια με θέμα την τουριστική νομοθεσία, το τουριστικό μάρκετιγκ κλπ., για μια σειρά φορέων, όπως η Σχολή Ξεναγών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
295
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.532 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση