Ποιήματα 1959-2006
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604264834

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Ιωλκός

Τα ποιήματα του Σπύρου Τζουβέλη που παρουσιάζονται στο βιβλίο του "Ποιήματα 1959-2006" σημαδεύουν τους σταθμούς μιας ζωής διαποτισμένης από την αγάπη της ποίησης.

Μετά την εισαγωγική "Άνοιξη των Θεών" και την πρώιμη απογραφή της "Πέμπτης χορδής", οι "Κύκλοι και ημικύκλια" φθάνουν σε μια κορύφωση με τη διερεύνηση κατά βάθος της ανεξιχνίαστης δομής του προσώπου, του πάθους και του χρόνου.

Ακολουθούν οι "Ομοιοκαταληξίες", απόπειρα επιστροφής σε παραδοσιακές ποιητικές φόρμες, που ωστόσο δεν εμποδίζουν την έκφραση της αγωνίας, της τρυφερότητας και του φόβου.

Τέλος, το "Συνέδριο στο σκοτάδι", είναι μια κραυγή αγανάκτησης, οργής, αλλά και σαρκασμού απέναντι στην εξουθενωτική έκπτωση των ανθρωπίνων αξιών. Όμως στο δεύτερο μέρος (Ψυχοτρόπιο), οι εντυπώσεις απαλύνονται μ` ένα δισταχτικό χαμόγελο λανθάνουσας αισιοδοξίας.

Οπωσδήποτε, για να λυθεί ο γρίφος, ο ποιητής ελπίζει στη συμμετοχή του ευαίσθητου αναγνώστη...

Σπύρος Τζουβέλης

Σπύρος Τζουβέλης (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Τζουβέλης (Τζουβελόπουλος) γεννήθηκε στον Νικηφόρο Δράμας το 1925. Από το 1934 εγκαταστάθηκε με τους γονείς του στην Αθήνα, όπου σπούδασε Νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου. Έχει δημοσιεύσει τις ποιητικές συλλογές: "Η Άνοιξη των Θεών" (1959), "Πέμπτη Χορδή" (1982), μια συλλογή διηγημάτων, "Το Ναρκοπέδιο" (1992), και μεταφράσεις ποιημάτων του Απολλιναίρ με εισαγωγή δική του (1972). Έχει κάνει ελεύθερες σπουδές, εδώ και στο εξωτερικό, στην Ιστορία των πολιτισμών και την Ιστορία της Τέχνης και συνεργάστηκε σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά με κριτικά σημειώματα και βιβλιοκρισίες. Με τον Καβάφη, και ιδίως τα ιστορικά του ποιήματα, ασχολείται εντατικά από το 1980.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
256
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.525 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση