Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρικών μηχανών
(Με συνοπτική θεωρία)

Εργαστηριακές ασκήσεις ηλεκτρικών μηχανών
Το ανά χείρας βιβλίο, φιλοδοξεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος των Ηλεκτρικών Μηχανών, μέσα από 31 κατάλληλα επιλεγμένες ασκήσεις. Ασχολείται με θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο στη μόνιμη κατάσταση λειτουργίας. Είναι χωρισμένο σε τρία κεφάλαια: τις μηχανές συνεχούς ρεύματος (κινητήρες-γεννήτριες), τους μετασχηματιστές (μονοφασικούς-τριφασικούς) και τις μηχανές εναλλασσομένου ρεύματος (κινητήρες-γεννήτριες). Τα φαινόμενα που πραγματεύεται η κάθε εργαστηριακή άσκηση, αναλύονται διεξοδικά στο θεωρητικό μέρος που συνοδεύει την κάθε άσκηση. Πιο συγκεκριμένα:

Το 1ο κεφάλαιο, ασχολείται με τη χαρακτηριστική κενού φορτίου, την αυτοδιέγερση, τις χαρακτηριστικές υπό φορτίο κινητήρων και γεννητριών διαφόρων τύπων διέγερσης, τον προσδιορισμό του βαθμού απόδοσης και των διαφόρων τύπων απωλειών (σιδήρου, μηχανικών). Περιλαμβάνει επίσης, διατάξεις ηλεκτρικής πέδησης, τη διάταξη ελέγχου Ward-Leonard καθώς και τη λειτουργία του κινητήρα Σ.Ρ. σειράς σε δίκτυο Ε.Ρ.

Το 2o κεφάλαιο, ασχολείται με τον προσδιορισμό των παραμέτρων του ισοδυνάμου κυκλώματος του μετασχηματιστή, τη λειτουργία υπό φορτίο, καθώς και την παράλληλη λειτουργία μετασχηματιστών. Διερευνά τις διάφορες δυνατές συνδεσμολογίες τριφασικών μετασχηματιστών και την επίδραση τους στη φασική απόκλιση των τάσεων μεταξύ των τυλιγμάτων πρωτεύοντος και δευτερεύοντος. Εξετάζει επίσης τα διάφορα είδη απωλειών, σε ονομαστική τάση και συχνότητα.

Τέλος, οι ασκήσεις του 3ου κεφαλαίου περιλαμβάνουν, τον προσδιορισμό των παραμέτρων του ισοδύναμου κυκλώματος της ασύγχρονης μηχανής και μεθόδους εκκίνησης και ρύθμισης των στροφών. Διερευνά την αυτοδιέγερση της ασύγχρονης γεννήτριας, τη λειτουργική συμπεριφορά της ασύγχρονης γεννήτριας διπλής εξόδου, καθώς επίσης και διάφορες σύγχρονες και κλασικές διατάξεις πέδησης. Τέλος, ασχολείται με τη μελέτη χαρακτηριστικών που αφορούν στη λειτουργία της σύγχρονης γεννήτριας (κενού φορτίου, βραχυκύκλωσης, φόρτισης) και τον παραλληλισμό σύγχρονων γεννητριών. Περιλαμβάνει, επίσης, μια άσκηση με τις χαρακτηριστικές φόρτισης του σύγχρονου κινητήρα. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 268 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 621.314 (Ηλεκτρικές μηχανές)
ISBN: 978-960-418-150-6
ISBN (10ψήφιο): 960-418-150-5
Βάρος: 0.469 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.