Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κόστος και προϋπολογισμός κατασκευών

Κόστος και προϋπολογισμός κατασκευών
Στόχος του παρόντος βιβλίου είναι η παρουσίαση με τρόπο απλό και κατανοητό των αρχών της κοστολόγησης των τεχνικών έργων. Απευθύνεται σε σπουδαστές των τμημάτων Πολιτικών Δομικών Έργων, Πολιτικών Έργων Υποδομής καθώς και σε Πολιτικούς Μηχανικούς.

Στο πρώτο μέρος περιέχεται το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο και οι τεχνικές γνώσεις κατασκευής των έργων. Συγκεκριμένα:

Στο κεφάλαιο 1 γίνεται εισαγωγή στις βασικές έννοιες που υπεισέρχονται σε κάθε προϋπολογισμό και προγραμματισμό έργου, όπως είναι οι φάσεις υλοποίησης, τα διάφορα είδη μελετών. Παρουσιάζονται τα αναλυτικά τιμολόγια καθώς και η ανάλυση των τιμών μονάδας.

Στο κεφάλαιο 2 γίνεται εισαγωγή του αναγνώστη στην πρώτη εργασία που συνήθως πραγματοποιείται σε πολλά τεχνικά έργα, τα χωματουργικά. Αναλύονται τα είδη των εκσκαφών, παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος, ο τρόπος επιμέτρησης τους και ο προϋπολογισμός των συνοδών εργασιών τους όπως οι επιχωματώσεις, συμπυκνώσεις κά.

Στο κεφάλαιο 3 παρουσιάζεται σε ποιες υποομάδες άρα και σε ποια κόστη δύναται να επιμεριστεί ένα έργο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Στο κεφάλαιο 4, αφού κατηγοριοποιηθεί η έννοια της τοιχοποιίας, δίδονται οι κατευθυντήριες οδηγίες για τη σύνταξη ενός ολοκληρωμένου προϋπολογισμού σε αυτό το θεματικό πεδίο.

Ένα σημαντικό μέρος του κόστους των κατασκευών αποτελούν συχνά τόσο οι ξύλινες κατασκευές όσο και οι μεταλλικές. Αυτά τα δύο βασικά είδη μαζί με τις Ηλεκτρομηχανολογικές Δαπάνες, τα Γενικά Έξοδα και Όφελος Εργολάβου, Απρόβλεπτα, Φ.Π.Α και άλλα δίνουν στους αναγνώστες του πέμπτου κεφαλαίου μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του προϋπολογισμού ενός έργου.

Στο κεφάλαιο 6 παρουσιάζονται οι πίνακες με τους συντελεστές που πολλαπλασιάζονται οι χρωματισμοί των κουφωμάτων και κιγκλιδωμάτων σύμφωνα με τον νόμο 3263/2004, ενώ στη συνέχεια αναφέρεται η κατηγοριοποίηση των μαρμάρων που απαντώνται στον ελλαδικό χώρο σύμφωνα με τα νέα αναλυτικά τιμολόγια.

Το κεφαλαίο 7 περιλαμβάνει το μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των δημοσίων έργων σύμφωνα με τον νόμο 3263/2004 (ΦΕΚ 179Α).

Τέλος στο δεύτερο μέρος γίνεται επίλυση συγκεκριμένων παραδειγμάτων κοστολόγησης έργων από το ευρύ φάσμα του Πολιτικού Μηχανικού, χρησιμοποιώντας τα νεα αναλυτικά τιμολόγια του νόμου 3263/2004. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 197 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 624 (Κατασκευές)
ISBN: 978-960-418-154-4
ISBN (10ψήφιο): 960-418-154-8
Βάρος: 0.354 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.01
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θέμης Στεφ. Τσίπηρας είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας μηχανικός της Ecole Speciale d΄ Architecture (E.S.A. - Παρίσι). Με μεταπτυχιακές σπουδές (D.E.A.) στη Χωροταξία-Πολεοδομία, ασχολείται επαγγελματικά εδώ και αρκετά χρόνια με τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική και την οικολογική δόμηση. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ηλιακής Αρχιτεκτονικής στη Γαλλία και στην Ελλάδα. Διατηρεί γραφείο με την επωνυμία "Κώστας και Θέμης Στεφ. Τσίπηρας και Συνεργάτες" με πανελλαδική επαγγελματική δραστηριότητα. Έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη του κόσμου αναζητώντας τη "λαϊκή-χωμάτινη αρχιτεκτονική", ενώ τα τελευταία 10 χρόνια, ανταποκρινόμενος στην πρόκληση, συμμετείχε σε επείγουσες ανθρωπιστικές αποστολές με την οργάνωση "Γιατροί χωρίς σύνορα" ασχολούμενος με τις ανάγκες σε τεχνικές υποδομές "πληθυσμών σε κίνδυνο". Υπήρξε μάρτυρας πολλών από τα σημαντικά γεγονότα της εποχής μας, όπως, μεταξύ άλλων, η γενοκτονία στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, οι σεισμοί της Ινδίας και της Τουρκίας, η ιντιφάντα στην Παλαιστίνη.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.