Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προβλήματα τεχνικής γεωλογίας

Προβλήματα τεχνικής γεωλογίας
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα τεχνικά έργα σε σχέση με τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά του γεωλογικού υποβάθρου πάνω στο οποίο θεμελιώνονται, παρουσιάζουν αρκετές δυσκολίες κατανόησης τόσο για τους φοιτητές της γεωλογίας, των πολιτικών μηχανικών και άλλων συναφών επιστημών, όσο και για μελετητές και επαγγελματίες γεωτεχνικούς. Το γεγονός αυτό μας οδήγησε στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, που εκτός του ότι διανέμεται στους φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. παράλληλα με τα συγγράμματα της Τεχνικής Γεωλογίας, απευθύνεται και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και επαγγελματίες στο χώρο των γεωτεχνικών.

Με τη λεπτομερειακή επίλυση αντιπροσωπευτικών ασκήσεων και προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την κατασκευή και λειτουργία τεχνικών έργων, στοχεύουμε στο να διευκολύνουμε όλους τους παραπάνω συναδέλφους στην κατανόηση και την ορθή αντιμετώπισή τους, προς όφελος του τεχνικού έργου. Φυσικά δε θα μπορούσαμε εδώ να παραθέσουμε και να επιλύσουμε όλα τα εμφανιζόμενα γεωλογικά-γεωτεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εκτέλεση τεχνικών έργων. Δίνουμε όμως, όπως αναφέρθηκε, αντιπροσωπευτικές λύσεις σε προβλήματα που παρουσιάζονται στο εργαστήριο αλλά και στην ύπαιθρο, στη θέση εκτέλεσης του έργου.

Η ύλη του βιβλίου διαρθρώνεται σε τέσσερα επί μέρους κεφάλαια. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 267 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 550 (Γεωλογία )
ISBN: 978-960-418-152-0
ISBN (10ψήφιο): 960-418-152-1
Βάρος: 0.467 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
18.27
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.