Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φυσικοί πόροι, περιβάλλον και ανάπτυξη

Φυσικοί πόροι, περιβάλλον και ανάπτυξη
[...] Εκτιμούμε ότι, σχεδόν όλοι έχουμε σε μικρό ή μεγάλο βαθμό έναν γενικότερο προβληματισμό σχετικά με τις καταστροφές των δασών, τις κλιματικές αλλαγές, τις φυσικές καταστροφές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ο προβληματισμός αυτός οδήγησε τους υπογράφοντες στη συλλογή ενός ικανοποιητικού αριθμού άρθρων που έχουν γραφεί από ειδικούς επιστήμονες, των οποίων το αντικείμενο συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τους φυσικούς πόρους, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Κάθε άρθρο είναι αυτοτελές και δεν επιχειρήθηκε από τους επιμελητές της έκδοσης καμία παρέμβαση στο περιεχόμενο του, ακόμη και στις περιπτώσεις που υπάρχει κάποια μικρή επικάλυψη. Όλα τα άρθρα αξιολογήθηκαν από κριτές. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

25χ18 εκ., 736 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 333.7 (Περιβάλλον), 333.7 (Φυσικοί πόροι)
Άλλα πρόσωπα: Σεραφείμ Πολύζος (Επιμελητής) , Γαρύφαλλος Αραμπατζής (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-418-153-7
ISBN (10ψήφιο): 960-418-153-Χ
Βάρος: 1.51 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
40.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

36.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ζαχαρούλα Σ. Ανδρεοπούλου, έχει πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών του Α.Π.Θ., πτυχίο της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. και διδακτορικό στη Δασική Πληροφορική από το Α.Π.Θ. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Δασολογίας και Φ. Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο της Δασικής Πληροφορικής με έμφαση στα δίκτυα υπολογιστών, τις βάσεις δεδομένων και τη διοίκηση έργων. Έχει συγγράψει 3 διδακτικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδρίων και κεφάλαια σε βιβλία.

Ο Γαρύφαλλος Αραμπατζής είναι Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος από την ίδια Σχολή. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω αντικείμενα: Εκτίμηση αξιών φυσικών πόρων, Πολιτικές χρήσεων γης, Ανάπτυξη ορεινών περιοχών, Αξιολόγηση επενδύσεων, έργων, προγραμμάτων και πολιτικών, Πολυλειτουργική δασοπονία, ΚΑΠ και αγροτική ανάπτυξη. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων με κριτές. Επίσης είναι κριτής άρθρων για ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Γρηγορούδης, Ευάγγελος
Ο Ευάγγελος Γρηγορούδης γεννήθηκε στο Florsheim της Γερμανίας το 1968. Είναι επίκουρος καθηγητής στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης σε θέματα διαχείρισης διαδικασιών ποιότητας. Έχει διδάξει στο τμήμα μηχανικών παραγωγής και διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (1999-2002) και στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης (2000-2002) διοίκηση και έλεγχο ποιότητας, καθώς και μαθήματα της επιχειρησιακής έρευνας. Έχει επίσης πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία, έχει εκπονήσει αρκετές μελέτες και έρευνες αγοράς για επιχειρήσεις και οργανισμούς και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, της ομάδας εργασίας Πολυκριτήριων Συστημάτων Αποφάσεων της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, του Ινστιτούτου Διοίκησης Παραγωγής της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης, της Αμερικανικής Εταιρείας Ποιότητας (senior member), της International Society on Multiple Criteria Making και των Euro Working Groups on Multicriteria Aid for Desicions και Financial Modelling. Ενεργεί ως κριτής για επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και είναι συγγραφέας ενός βιβλίου για τη μέτρηση της ποιότητας των υπηρεσιών, καθώς και σημαντικού αριθμού ερευνητικών εκθέσεων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων που αναφέρονται στην ανάλυση της συμπεριφοράς των καταναλωτών και της ικανοποίησης του πελάτη. Έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση αρκετών επιστημονικών συνεδρίων και έχει πολυάριθμες παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Η Χριστίνα Διακάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1968. Απέκτησε Δίπλωμα Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης από το Πολυτεχνείο Κρήτης (1991), Μ.Sc. in Operations Management από το Victoria University of Manchester, (1993) και διδακτορικό δίπλωμα από τον Τομέα Επιστήμης Αποφάσεων του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2000). Από το 1994 είναι ελεύθερος επαγγελματίας και επιστημονικός συνεργάτης του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2004 διδάσκει στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ανάλυση αποφάσεων, επιχειρησιακή έρευνα και έλεγχο ποιότητας, με εφαρμογές στους τομείς των μεταφορών και του περιβάλλοντος. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτημένων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Ενεργεί ως κριτής για διάφορα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού ερευνητικών εκθέσεων και άρθρων σε επιστημονικά και τεχνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Η Ελένη Ζαφειρίου, ΜSc. Οικονομολόγος, ΜSc. Δασολόγος, είναι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διδάξει στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Λάρισας. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε εθνικά συνέδρια με κριτές.

Ο Δρ. Αντώνης Κοκκινάκης είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Βιολογικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ.. Μέχρι το 2001 διετέλεσε Εντεταλμένος Ερευνητήςς στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε.) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) και από τότε μέχρι σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ., στο Εργαστήριο Άγριας Πανίδας και Ιχθυοπονίας Γλυκέων Υδάτων, με γνωστικό αντικείμενο στην "Ιχθυοπονία Γλυκέων Υδάτων". Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 35 ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα είτε ως μέλος της ερευνητικής ομάδας είτε ως "επιστημονικός υπεύθυνος" ή "συντονιστής" και στην εκπόνηση μεγάλου αριθμού επιστημονικών μελετών. Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών και κριτής σε 5 διεθνή επιστημονικά περιοδικά Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 100 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά, σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων και συμμετείχε σε κεφάλαια επιστημονικών εκδόσεων.

Ο Δρ. Θεόδωρος Κουτρουμανίδης, Πολιτικός Μηχανικός, Μαθηματικός, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής Στατιστικής στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, που υλοποιούνται ή έχουν υλοποιηθεί από το Υπ. Γεωργίας, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης τη Γ.Γ.Ε.Τ., κ.λπ. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι μέλος εκλεκτορικών σωμάτων για την κρίση υποψηφίων μελών Δ.Ε.Π., κριτής επιστημονικών εργασιών σε περιοδικά και συνέδρια, μέλος επιστημονικών επιτροπών συνεδρίων. Έχει διατελέσει μέλος της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2004 - 2005, ως εκπρόσωπος μελών ΔΕΠ και είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι επιβλέπων σε τρεις διδακτορικές διατριβές υπό εξέλιξη. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με κριτές.

Ο Δρ Απόστολος Κυριαζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Το 1994 αποφοίτησε από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το 2001 αναγορεύτηκε διδάκτορας της ίδιας Σχολής στο γνωστικό αντικείμενο της Λιβαδοπονίας, με εξειδίκευση στην Αγροδασοπονία. Την περίοδο 2005-2006 διεξήγαγε μεταδιδακτορική έρευνα σχετική με αγροδασολιβαδικά συστήματα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 διδάσκει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. καθώς και στο Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του ΤΕΙ Λαμίας). Έχει συμμετάσχει σε τρία Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα και σε ένα εθνικό. Περισσότερες από 25 ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά καθώς και σε πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με το σύστημα των κριτών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα αντικείμενα: Αγροδασολιβαδικά συστήματα, Διαχείριση και βελτίωση λιβαδιών, Συμπεριφορά και διατροφή ζώων, Οικολογική και αισθητική αποκατάσταση διαταραγμένων εκτάσεων, Λιβαδική Οικολογία

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.