Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η οικονομική επιστήμη και το περιβάλλον
(Η θετική και δεοντολογική τους πορεία)
Συγγραφέας:   Ευστάθιος Κουτσερής


Η οικονομική επιστήμη και το περιβάλλον
Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια προσέγγισης των ζητημάτων που άπτονται του περιβάλλοντος. Η πολυεπίπεδη και πολυσχιδής ενασχόληση του συγγραφέα με τα περιβαλλοντικά ζητήματα διακρίνεται από βάθος χρόνου, συστηματικότητα, επιστημονικότητα και πάνω από όλα αγάπη για το περιβάλλον και τα θέματα που το αφορούν. Το βιβλίο δεν περιέχει μόνο τεχνικές λεπτομέρειες ή περιγραφές για την προσέγγιση αποσπασματικών ζητημάτων. Η πλέον ουσιώδης συνεισφορά του έγκειται στο γεγονός ότι προσεγγίζει με φιλοσοφικό τρόπο τα περιβαλλοντικά θέματα, μέσα από μια διεπιστημονική ματιά και χωρίς τις μονομέρειες που χαρακτηρίζουν, πολλές φορές, τα επιστημονικά συγγράμματα, αλλά και χωρίς τους καταναγκασμούς της "οικολογικοποίησης", που συχνά, επίσης, παρατηρείται σε όσους ασχολούνται με το περιβάλλον.

Η μεγάλη εμπειρία του συγγραφέα, τόσο από την επαγγελματική, όσο και από την επιστημονική ενασχόλησή του με τα ζητήματα του περιβάλλοντος, περνάει με φυσικό τρόπο μέσα στο κείμενο του βιβλίου. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, ο τρόπος που μεταφέρεται η εμπειρία αυτή, ειδικότερα οι περιορισμοί που τίθενται από το μέσο, στην περίπτωση μας ένα βιβλίο, δεν μπορεί να αποδώσει, στο βάθος που απαιτείται, το εύρος της γνώσης του συγγραφέα για το περιβάλλον. Δεν θα ήταν βέβαια δυνατόν να απαιτηθεί κάτι τέτοιο, αλλά ο αναγνώστης θα πρέπει να κατανοήσει τους περιορισμούς αυτούς και να προσπαθήσει να εμβαθύνει στα ζητήματα του περιβάλλοντος. Το βιβλίο αυτό είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να παρακινηθεί κάποιος προς την κατεύθυνση αυτή. Απευθύνεται βέβαια σε όσους έχουν κάποιο βασικό επίπεδο γνώσεων τεχνικής ή οικονομικής κατεύθυνσης, αλλά δεν παύει να αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο για όσους θέλουν να κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

(από τον πρόλογο του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αγγέλου Κότιου)


Σημείωση: Πρόλογος: Άγγελος Κότιος, αναπληρωτής καθηγητής, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

24χ17 εκ., 655 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 333.7 (Περιβάλλον)
ISBN: 978-960-454-046-4
ISBN (10ψήφιο): 960-454-046-7
Βάρος: 1.298 κιλά
Εκδότης: Ερωδιός
Έτος Κυκλοφορίας: 2006
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κουτσερής, Ευστάθιος
Ο Στάθης Κουτσερής γεννήθηκε και διαμένει στο Βόλο. Σπούδασε Γεωπονία, Χωροταξία και Πολιτική Οικονομία στην Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και λίγα γερμανικά και ισπανικά. Συμμετείχε και συμμετέχει σε οργανώσεις πολιτισμού, συλλόγους, επιμελητήρια καθώς και ως ερευνητής σε εργαστήρια περιβαλλοντικού σχεδιασμού, τουριστικής και τοπικής ανάπτυξης, αγροτικού χώρου και περιφερειακής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δίδασκε και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο ΤΕΙ της Λάρισας, σε προγράμματα σπουδών επιλογής και σε σεμινάρια επιμόρφωσης στελεχών των Δήμων και διακρίθηκε συχνά για την κοινωνικό - πολιτική και επιστημονική δραστηριότητα και εμπειρία του. Έχει πλήθος επιστημονικών και δημοσιογραφικών δημοσιευμάτων και βιβλίων (ελληνικών και ξενόγλωσσων) και άρθρων σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια, γύρω από θέματα προστασίας περιβάλλοντος και ανάπτυξης, διαχείριση φυσικών και ειδικά υδάτινων πόρων, κοινωνικών προβλημάτων, χωροταξικού και περιβαλλοντικού σχεδιασμού και Οικονομικής του περιβάλλοντος. Ως ιδιαίτερο θέμα τον απασχόλησε και τον απασχολεί το ζήτημα της περιοχής Κάρλας. Εργάσθηκε και εργάζεται στη Ν. Α. Μαγνησίας, σε Συνεταιρισμούς και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.