Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περί ορθότητος της ονομασίας της ορθοπαιδικής
Συγγραφέας:   Νικόλαος Στ. Καμπάνης


Περί ορθότητος της ονομασίας της ορθοπαιδικής
Συμφώνως προς την θεωρίαν της ορθότητας των ονομασιών, ανάλογα με το όνομα γνωρίζομεν και τα ιδιότητας του ονόματος, κατά συνέπειαν αυτή η γνώσις δεν είναι παρά μάθησις και διδασκαλία των πραγμάτων και της φύσεως, των ατνικειμένων και των ενεργειών που ασκούνται από τα αντικείμενα και τας επιδράσεις αυτών των ενεργειών.

Η παρούσα μελέτη συνίστασται εις το να ερωτήσωμεν ποίον όνομα είναι εκ φύσεως κατάλληλον δια να ονομασθή η επιστήμη η οποία ασχολείται με τον κλάδον εκείνον της χειρουργικής, όστις έχει ως αντικείμενον την μελέτην των συγγενών και επικτήτων δυσμορφιών ή παθήσεων του ανθρωπίνου σώματος και της θεραπείας αυτών, και εάν κάποια ή κάποιες εκ των ονομασιών ορθοπαιδική, ορθοπεδική, ορθωτική, διορθωτική και ευθειαστική τέχνη είναι ορθή, εμπερικλείουσα τας αρχάς και τα δραστικάς ενεργείας της εν λόγω επιστήμης, δια να αποφανθώμεν εάν αι ενέργειαι αυταί είναι τοιαύτης ονομάτων με πίστιν, συνέπειαν και συνοχήν διά την επιστήμην αυτήν, ήτις εξετάζει εκείνα τα πράγματα, τα οποία είναι σύμφυτα, προς την φύσιν της και απόλυτα ταυτισμένα με το όνομα το οποίον εκ τίνος ορθότητας εδόθη εις αυτήν.

21χ14 εκ., 58 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 617.3 (Ορθοπεδική), 482 (Ελληνική γλώσσα - Ετυμολογία)
ISBN: 978-960-454-034-1
ISBN (10ψήφιο): 960-454-034-3
Βάρος: 0.118 κιλά
Εκδότης: Ερωδιός
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καμπάνης, Νικόλαος Στ.
Ο Νίκος Καμπάνης γεννήθηκε το 1950 στη Χαλκιδική. Μετά τις γυμνασιακές σπουδές ταξίδεψε στη Ινδία, στην Αίγυπτο, στο Βέλγιο και την Ολλανδία όπου και έζησε επί σειρά ετών. Ασχολήθηκε συστηματικά με τη φιλοσοφία της αστρολογίας, των αριθμών, τη μεταφυσική και τη συγγραφή. Είναι μέλος της American Federation of Astrologers και του Ινστιτούτου Αριστοτέλης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.