Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στην αρχαία κωμική ενδοχώρα
(Εισαγωγή στη σημειολογία του χώρου και του χρόνου στο θέατρο του Αριστοφάνη)
Συγγραφέας:   Καίτη Διαμαντάκου


Στην αρχαία κωμική ενδοχώρα
Η παρούσα μελέτη διερευνά, μέσα από συγκεκριμένες μεθοδολογικές διόδους, ορισμένες από τις εκφράσεις και τις λειτουργίες του θεατρικού, του σκηνικού και του δραματικού χώρου και χρόνου στο πρόσφορο και ευρύ πεδίο εφαρμογής που αποτελεί το θέατρο του Αριστοφάνη. Στην διαγλωσσική τοπογραφία των αριστοφανικών κειμένων και στην σκηνική μεταφορά της μεταγράφεται έτσι σε μεγάλο βαθμό, μέσα από τους ιδιαίτερους τρόπους οργάνωσης της χωρητικότητας και της χρονικότητας, ο αρχαίος αθηναϊκός πολιτισμός σε διαφορετικές εκφράσεις του.

Όπως τονίζει ο Pascal Thiercy στο προλογικό του σημείωμα, στην Ελλάδα υπάρχουν λίγες πρόσφατες μελέτες για τον Αριστοφάνη. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλές καλές βραδιές αριστοφανικών παραστάσεων μʼένα κοινό πολυάριθμο, ετερογενές και ενθουσιώδες. Αυτός ακριβώς είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους το εγχειρίδιο αυτό θ΄ αποδειχθεί χρειώδες, τόσο για τις θεατρικές και φιλολογικές σπουδές όσο και για τους σκηνοθέτες και τους "δεξιούς θεατές" για τους οποίους κάνει λόγο ο Αριστοφάνης.


Σημείωση: Πρόλογος: Pascal Thiercy.

24χ17 εκ., 512 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 882 (Ελληνικό δράμα (Κωμωδία) - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-960-354-223-0
ISBN (10ψήφιο): 960-354-223-7
Βάρος: 1.061 κιλά
Εκδότης: Καρδαμίτσα
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
37.71
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

29.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διαμαντάκου, Καίτη
Η Καίτη Διαμαντάκου - Αγάθου είναι λέκτορας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει κάνει σπουδές κλασικής φιλολογίας και θεατρολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και απέκτησε τον τίτλο της διδάκτορος το 1998. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του αρχαίου, ελληνικού και ρωμαϊκού δράματος, και επεκτείνονται στην αναβίωσή του από τη νέα ελληνική και παγκόσμια θεατρική σκηνή, όπως και στην αναζήτηση των διακειμενικών αποτυπώσεών του στη νέα ελληνική και παγκόσμια δραματουργία. Γύρω από αυτούς τους άξονες περιστρέφονται το εκπαιδευτικό και ερευνητικό της έργο, οι επιστημονικές ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις της. Έχει επίσης μεταφράσει αρκετά βιβλία από τον ευρύτερο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών (κοινωνιολογία, θεωρία λογοτεχνίας, θεωρία θεάτρου και δράματος κ.ά.).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.