Υπερίων
zoom in

29ος Αιώνας. Η διαστρική Ηγεμονία των Ανθρώπων αντιμετωπίζει μια τρομακτική απειλή, καθώς οι μυστηριώδεις Εκτοπισμένοι συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους πάνω από τον πλανήτη Υπερίωνα.

Λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος που θα συγκλονίσει ολόκληρο το γαλαξία, επτά προσκυνητές ξεκινούν το ταξίδι τους στους Χρονοτύμβους του Υπερίωνα, πατρίδας του Αρπακτικού - ενός αλλόκοτου πλάσματος που μοιάζει να αψηφά τα όρια του χώρου και του χρόνου. Ο καθένας από τους ταξιδιώτες διηγείται στους συντρόφους του την προσωπική του ιστορία, αναζητώντας απαντήσεις στους γρίφους που καθόρισαν τη ζωή του. Όλοι τους είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν τα πάντα για να δώσουν λύση σε ένα μυστήριο που θα σφραγίσει τη μοίρα του σύμπαντος...

Το μυθιστόρημα "Υπερίων" έχει τιμηθεί με τα βραβεία Hugo και Locus και αποτελεί το παρθενικό ταξίδι του Dan Simmons σ΄ ένα μελλοντικό κόσμο που συνδυάζει την τεχνολογία με τις αρχαίες θρησκείες και τις επιστημονικές ανακαλύψεις με το μυστήριο της ανθρώπινης ύπαρξης. Ένα μαγευτικό οδοιπορικό, που ολοκληρώνεται στο βιβλίο "H Πτώση του Υπερίωνα".

Βασίλης Αθανασιάδης (Μεταφραστής)


Dan Simmons

Dan Simmons (Συγγραφέας)

Ο Νταν Σίμονς, πρώην δάσκαλος και διευθυντής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προικισμένους και ταλαντούχους μαθητές, τιμήθηκε το 1986 με το βραβείο World Fantasy Award για το μυθιστόρημά του "Το τραγούδι της θεάς Κάλι". Έκτοτε καθιερώθηκε στις ΗΠΑ και την Ευρώπη ως ένας από τους ελάχιστους μεγάλους νέους συγγραφείς της δεκαετίας του 80. Ο Σίμονς κινείται άνετα στο χώρο και της επιστημονικής και της σκοτεινής φαντασίας και κάθε καινούριο βιβλίο του βραβεύεται ανελλιπώς. Το μυθιστόρημα τρόμου "Carrion comfort" έχει κερδίσει τα βραβεία Bram Stoker Award (1990), British Fantasy Society Award (1989) και Locus Award for Best Horror Novel. Ο "Υπερίων", ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, έχει κερδίσει το βραβείο Χιούγκο (1990) και το Locus Award for Best Science Fiction Novel. "Η Πτώση του Υπερίωνα" ξανά το Locus Award (1991), η νουβέλα "Το Κρεβάτι της Εντροπίας τα Μεσάνυχτα" (1991) το Locus Award for Best Novelette. Σήμερα ο Σίμονς ζει στο Κολοράντο με τη γυναίκα του και την κόρη του και επαγγελματικά ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
479
Διαστάσεις:
23x14
Βάρος:
0.633 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση