Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κοινωνική ανάπτυξη και κοινοτική συνοχή
(Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις)

Offer
Η κοινωνική ανάπτυξη, όπως και η κοινωνική προστασία, στηρίζονται σε διευθετήσεις μεταξύ των γενεών. Αυτές οφείλουν να βασισθούν σε μια μορφή αλληλεγγύης, η οποία θα στηρίζει μια δίκαιη διανομή των υποχρεώσεων των γενεών του παρόντος και του μέλλοντος. Ο χρόνος, λοιπόν, είναι μια σημαντική συνιστώσα στην έννοια της κοινωνικής προστασίας.
Παράλληλα, η έννοια της ανάπτυξης πρέπει να έχει την διάρκεια και την βιωσιμότητα ενσωματωμένες. Η οικονομική ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την έννοια της ενδογενούς ανάπτυξης, η οποία στηρίζεται στην τοπική της συνιστώσα.
Σε τι παράγοντες πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη ενός τόπου, για να επιτρέψει αυτή, στους κατοίκους και στους τοπικούς θεσμούς και τις παραδόσεις να συνεχίσουν στο χρόνο; Μια τέτοια ανάπτυξη οφείλει να είναι ριζωμένη στον Τόπο, να εκφράζει τις ιδιαιτερότητες του, την ταυτότητα, δηλαδή, της περιοχής και στους μηχανισμούς, οι οποίοι μπορούν να κρατήσουν και να ανανεώσουν τις κοινοτικο-οικονομικές δραστηριότητες σ΄ αυτόν.
Η οικονομική βιωσιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική βιωσιμότητα, την ένταξη, δηλαδή και ενσωμάτωση, μέσω της εργασίας, στην κοινότητα. Ο στόχος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πρόσβαση στους πόρους και στην εργασία για τα μέλη των κοινωνικών τάξεων, και των κοινωνικών στρωμάτων, αλλά και των Όμάδων΄ (εδώ συμπεριλαμβάνουμε αυτούς που είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι ή χωρίς τις αναγκαίες επαγγελματικές δεξιότητες για την αγορά εργασίας) αποτελεί ένα αντικειμενικό σκοπό, που πάντα είναι ζήτημα πολιτικής και φυσικά διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Ο τόμος αυτός είναι μια προσπάθεια να αρθρωθεί ο λόγος για την κοινωνική ανάπτυξη και την κοινοτική συνοχή, με μια σειρά διεθνών ερευνών, που προσεγγίζουν, επίσης, τον ρόλο που διαδραματίζει το φύλο, οι γυναίκες, το κοινωνικό κεφαλαίο και η άτυπη οικονομία στον κοινωνικό μετασχηματισμό στις αναπτυσσόμενες κοινωνίες.

21χ14 εκ., 601 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνιολογία και Εργασία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 301 (Κοινωνιολογία), 302 (Κοινωνικές σχέσεις), 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 305 (Κοινωνικές ομάδες)
Άλλα πρόσωπα: Ιορδάνης Ψημμένος (Υπεύθυνος Σειράς) , Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-2165-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2165-0
Βάρος: 0.88 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
34.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.81
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.

Ο Δρ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης είναι τακτικός Καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας. Είναι προϊστάμενος του Τμήματος και Αν. Διευθυντής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας.

Σταύρου, Σταύρος
Ο Σταύρος Σταύρου γεννήθηκε το 1969 και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου. Σπούδασε αρχιτεκτονική στις Η.Π.Α. Συγχρόνως με τις σπουδές του έκανε πολλά ταξίδια αλλά αγαπημένος του προορισμός ήταν πάντα το Μεξικό. Επιβίωσε από ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα καθώς και από το ναυάγιο του Samina Express και σήμερα ζει και εργάζεται στη Σάμο παντρεμένος με τη Μεξικάνα Brenda Aguillon Resendiz.

Τσομπάνογλου, Γεώργιος Ο.
O Γεώργιος Οδυσσέα Τσομπάνογλου είναι μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, Επαγγελμάτων με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, το Σουηδικό Κέντρο Εργασιακής Ζωής, Στοκχόλμη και στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης και Πρόεδρος (2002) της Επιτροπής Έρευνας Κοινωνικο-Τεχνικής-Κοινωνιολογικής Πρακτικής (Sociotechnics-Sociological Practice) αυτής στην οποία συμμετέχουν 50 καθηγητές-ερευνητές από αντίστοιχα Πανεπιστήμια από 25 χώρες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διοίκησης/οργάνωσης εργασίας και καινοτομιών και στις σχέσεις τεχνικών και νομικών συστημάτων με τα κοινωνικά συστήματα. Έχει συν-γράψει μεταξύ άλλων το "Κράτος, κοινωνία πολιτών και εργασία: Προσεγγίσεις στην αρχή της κυβερνητικότητας" από τις εκδόσεις Gutenberg (2004) καθώς και αριθμό άρθρων με θέμα τις καινοτομίες και τη σχέση τους με την απασχόληση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.