Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα σταλινικά στρατόπεδα θανάτου
(Ο "μέγας ερυθρός τρόμος"...)

Τα σταλινικά στρατόπεδα θανάτου
"Από την πρώτην Ημέραν καταλήψεως της εξουσίας οι μπολσεβίκοι ήρχισαν να σκοτώνουν: τους αιχμαλώτους (όπως πράττουν αι πρωτόγονοι φυλαί), τους εχθρούς των, τους αντιπάλους των... Το κτήνος εγεύθη το ζεστόν ανθρώπινον αίμα. Η μηχανή η φονεύουσα τον άνθρωπον λειτουργεί έκτοτε αδιαλείπτως. Ηυξήθησαν αι φρικαλεότητες και τα άτομα υπεβιβάσθησαν εις την κτηνωδίαν και τον πρωτογονισμόν... Ο δήμιος κατέστη η κεντρική μορφή της ρωσικής ζωής!"

(Youri Martov, Ηγέτης των μενσεβίκων)

"Η επαναστατική δικτατορία του προλεταριάτου είναι μία δύναμις στηριζομένη απ΄ ευθείας εις την βίαν και υπό ουδενός νόμου δεσμεύεται. Κατεκτήθη και διετηρήθη δια της βίας, την οποίαν ασκεί το προλεταριάτον εναντίον της αστικής τάξεως, και, βεβαίως, δεν υφίσταται νόμος εις τον οποίον οφείλει να υπακούση!"

[Χαΐμ Γκόλντμαν (Λένιν)]

24χ17 εκ., 300 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 947.084 (Σοβιετική Ένωση - Ιστορία)
ISBN: 978-960-522-228-4
ISBN (10ψήφιο): 960-522-228-0
Βάρος: 0.68 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μπαρμπής, Κωνσταντίνος Ν.
Ο Κώστας Ν. Μπαρμπής, επ. γενικός διευθυντής του Ι.Κ.Υ., δίδαξε ελληνική ιστορία και λογοτεχνία σε Παράρτημα ξένου Πανεπιστημίου στην Αθήνα, συνέγραψε 31 -κυρίως ιστορικά- βιβλία και μετέφρασε, από τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ιταλικά, 88 έργα, λογοτεχνικά, ιστορικά, φιλοσοφικά και αθλητικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.