Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οι πρώτες μου νότες
(Μουσική προθεωρία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας)
Συγγραφέας:   Φωτεινή Ψαρρά


Οι πρώτες μου νότες
Οι πρώτες μου νότες αποτελούν συμβολή στο χώρο της πρώτης ανάγνωσης και αντίληψης της μουσικής προθεωρίας. Συνιστά προσπάθεια για τη διατύπωση μιας ρεαλιστικής και ουσιαστικά εφαρμόσιμης πρότασης στη διδακτική προσέγγιση. Είναι πάντρεμα γνώσης, εμπειρίας κι εφαρμογής στην πράξη, αφού το περιεχόμενό του διδάχθηκε πρώτα και δοκιμάστηκε με επιτυχία σε πολλά παιδιά.
Η ύλη αναπτύσσεται με μεθοδικό και συνοπτικό τρόπο, με πρόκληση για έρευνα και εφαρμογή νέων δεδομένων, ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερη και δημιουργική είσοδος του παιδιού στην κωδικοποιημένη γλώσσα της μουσικής. Στο βιβλίο επιχειρείται ένας πρωτότυπος συνδυασμός κειμένου και εικόνας, όπου παρουσιάζονται απλοποιημένα και ευχάριστα τα "πρώτα" μουσικά θέματα. Ταυτόχρονα ξεκινά και η πρώτη γνωριμία με τα μουσικά όργανα. Στο τέλος του πρώτου μέρους προτείνονται σημαντικά μουσικά έργα για ακρόαση. Οι στίχοι, ασκήσεις και εργασίες στο δεύτερο μέρος του βιβλίου δυσκολεύουν προοδευτικά, έχοντας ως στόχο να ενισχυθούν οι ικανότητες του μαθητή, μέχρι να κατακτηθεί όλο το περιεχόμενο.
Ένα βιβλίο προφανώς πολύτιμο και απαραίτητο για κάθε μαθητή ωδείου της πρώτης σχολικής ηλικίας, χρήσιμο για νηπιαγωγούς, δασκάλους μουσικής, καθώς και για νέους γονείς.


Σημείωση: Πρόλογος: Κλεάνθης Ζαρίμπας

108 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μουσικός Μαθητής
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 780.083 (Μουσική - Βιβλία για παιδιά)
Άλλα πρόσωπα: Αντώνης Ψαρράς (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-86019-3-2
ISBN (10ψήφιο): 960-86019-3-2
Βάρος: 0.4 κιλά
Εκδότης: Μαθητής
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.