Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης

Offer
Το βιβλίο αυτό έχει ως στόχο να συμπεριλάβει, σε μια ενιαία παιδαγωγική μορφή, θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία και υιοθέτηση Ηλεκτρονικών Κοινότητος Μάθησης (ΗΚΜ) προσεγγίζοντας προσεκτικά και αναλυτικά σχετικά εννοιολογικά θέματα, την Ευρωπαϊκή και Διεθνή πραγματικότητα στις ΗΚΜ, θέματα που αφορούν τη διαδικασία και τα μοντέλα ανάπτυξης ΗΜΚ αλλά και θέματα σχετικά με τη διαχείριση και τη λειτουργία τους.

Απευθύνεται σε φοιτητές και σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που θέλουν να προσεγγίσουν θέματα Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση μέσω κοινοτήτων μάθησης στο Διαδίκτυο. Το βιβλίο λόγω της αναλυτικής και εκτενούς προσέγγισης του αντικειμένου των Ηλεκτρονικών Μαθησιακών Κοινοτήτων (ΗΜΚ) μπορεί επίσης να αποτελέσει εργαλείο δουλειάς για στελέχη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που εισηγούνται ή/και υλοποιούν δράσεις Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πληροφορική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.07 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Σπουδή και διδασκαλία), 600.07 (Τεχνολογία - Σπουδή και διδασκαλία), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-02-2143-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2143-Χ
Βάρος: 0.462 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ιωάννης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική, την επιχειρησιακή έρευνα και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική πληροφορική με εξειδίκευση στην επεξεργασία βιολογικών εικόνων και σημάτων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα πληροφορικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα κατέχει την θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος Πληροφορικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει το μάθημα "Συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών υγείας" στους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συνολικά δέκα βιβλίων σε θεματικά αντικείμενα της πληροφορικής και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο σε θέματα ιατρικής πληροφορικής και εκπαίδευσης.

Ο Ηρακλής Βαρλάμης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο πανεπιστήμιο UMIST του Manchester και έχει Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σήμερα είναι Λέκτορας (Π.Δ. 407) στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης διδάσκει το μάθημα "Οργάνωση και Διαχείριση Δυνητικών Κοινοτήτων" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δυνητικές Κοινότητες" του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείυυ Πανεπιστημίου. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στο χώρο των δυνητικών κοινοτήτων και των εφαρμογών τους στην υγεία, στην προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην εκπαίδευση.

Η Αθηνά Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και υποψήφια διδάκτορας του Τομέα Αυτοματισμού και Ελέγχου του ιδίου τμήματος. Είναι απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.