Ίσως είναι και έτσι...
zoom in
20.99€ -30% 14.65€
Μια διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, ένα έναυσμα για προβληματισμό και αμφισβήτηση: με τα άρθρα και τις ομιλίες του, ο καθηγητής Χρήστος Μασσαλάς εντοπίζει ατραπούς για να πορευτεί η σκέψη, διανοίγει ορίζοντες για να ατενίσει η ματιά. Παρέχει την εμπεριστατωμένη θεώρηση μιας κοινωνίας που δύναται να επιβιώσει στηριγμένη στη γνώση και στον πολιτισμό. «...Το Πανεπιστήμιο είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν, αλλά αρκετά μακριά από αυτό που όφειλε να είναι και προπαντός πολύ μακριά από ό,τι μπορούσε να είναι... Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ενισχυθεί ως θεματοφύλακας αξιών και να κληθεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτισμού του μέλλοντος, ενός πολιτισμού που θα βασίζεται στις ανθρωπιστικές αξίες, τον σεβασμό των πολιτισμών, την προάσπιση της ειρήνης, τη λελογισμένη χρήση της γνώσης, την προστασία της φύσης και την αφομοίωση και κριτική ενσωμάτωση της νέας πραγματικότητας... πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο της πραγματικής ζωής και να εμποτίζεται απʼ αυτή...» «...H κοινωνία της πληροφορίας, η εκπαίδευση και οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού μας μπορούν να διαμορφώσουν το κατάλληλο περιβάλλον αισιοδοξίας και αειφορίας για την ανάδειξη των περιφερειών ως το συγκριτικό μας πλεονέκτημα στο διαμορφούμενο "γίγνεσθαι"... Από το παρελθόν θα αντλήσουμε την ταυτότητα και τις δυνατότητές μας, από το παρόν τις ανάγκες μας και τα νέα δεδομένα και στο μέλλον θα προβάλουμε τα όνειρα και τις προσπάθειές μας...» «...Η αυξανόμενη αναγνώριση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο σεβασμός της διαφορετικότητας, η προώθηση των αρχών της δημοκρατίας, τα αναγεννητικά αντιρρεύματα: το οικολογικό, το ποιοτικό, της αντίστασης στην πεζή και στενά ωφελιμιστική ζωή, της αντίστασης απέναντι στην ηγεμονία της τυποποιημένης κατανάλωσης, της χειραφέτησης από την πανταχού παρούσα τυραννία του χρήματος, της αντίδρασης στην αποχαλίνωση της βίας... δίνουν την ελπίδα ότι οι πόθοι που γονιμοποίησαν τις μεγάλες ελπίδες του 20ού αιώνα, αλλά στην πορεία τους προδόθηκαν, ίσως μπορέσουν να αναγεννηθούν υπό τη μορφή μιας νέας αναζήτησης αλληλεγγύης και ευθύνης...»
Μίμης Σουλιώτης

Μίμης Σουλιώτης (Επιμέλεια)

Ο Μίμης Σουλιώτης είναι αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του. Επίσης, είναι ο ιδρυτής του "Βαλκανικού Ασύλου Ποίησης" στις Πρέσπες. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: "Σβούρα", Τραμ, 1972, "Ποιήματα εν παρόδω", Τραμ, 1974, "Βαθιά επιφάνεια", Κέδρος, 1992, "Αβγά μάταια", Ερμής, 1998, "Περί ποιητικής", Ερμής, 1999, "Υγρά", Ερμής, 2000, "Ήλιος στην σκοτία", Ερμής, 2001, "Παλιές ηλκίες", Ερμής, 2002. Είναι υπεύθυνος της σειράς "Ανθολόγος Ερμής" των εκδόσεων "Ερμής", ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.


Ιωάννα Μπενιουδάκη (Επιμέλεια)

Η Γεωργία Ρούτσις Σάβας διαθέτει την μαντική ικανότητα από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Η καριέρα της σε πολλούς τομείς κυμαίνεται από την διαφήμιση του περιοδικού Ms. μέχρι την αρθρογραφία στον τομέα της μόδας για το δίκτυο CNN στο επιτυχημένο σόου Style With Elsa Klensh & γράφει την στήλη του μηνιαίου ωροσκοπίου στο περιοδικό Ιn Style, και στο παρελθόν έχει γράψει για αστρολογία σε μια μεγάλη σειρά από περιοδικά των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τα Child, The New York Daily News, Sunday Magazine και Sassy. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Ολική Αστρολογία: Τι λένε τα Άστρα για τη Ζωή και τον Έρωτα". Επίσης είναι σύμβουλος αστρολογίας διασημοτήτων, χαρτογράφος και κοσμική μάντις. Αυτόν τον καιρό παρατηρεί τα αστέρια από το σπίτι της στην παραλία της Νόρθ Καρολάινα.

Χρήστος Β. Μασσαλάς

Χρήστος Β. Μασσαλάς (Συγγραφέας)

Ο Καθηγητής Χρήστος Β. Μασσαλάς γεννήθηκε στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων. Γυμνασιακές Σπουδές: Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Πανεπιστημιακές Σπουδές: Στο ΑΠΘ (πολιτικός μηχανικός) και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (μαθηματικός). Μεταπτυχιακές Σπουδές: Polytechnic Institute of Brooklyn. Υποτροφίες: Fullbright, Polytechnic Institute of Brooklyn, UNESCO. Διδάκτωρ και Υφηγητής της Μηχανικής. Καθηγητής μέχρι το 2006 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 1989-1990: Επισκέπτης Καθηγητής στο Trinity College του Δουβλίνου. Από το Σεπτέμβριο του 2006: Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διοικητικές θέσεις: 1994-1997 Αντιπρύτανης, 1997-2003 Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 2003 κ.ε. Πρόεδρος ΔΕ Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, 2005 κ.ε. Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης. Institute Honorary Fellow του ΙΤΕ. Επιστημονικό έργο: περισσότερες από 120 δημοσιευμένες εργασίες σε διεθνή περιοδικά και 70 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή ερευνητικά κέντρα και συνέδρια, όπως επίσης και συγγραφέας διδακτικών βιβλίων. Στο πλαίσιο των ακαδημαϊκών του ενδιαφερόντων αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο για θέματα παιδείας και κοινωνικού προβληματισμού. Έχει τιμηθεί από την επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα όπως επίσης και από κοινωνικούς φορείς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
390
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.585 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση