Mozart: Die Zauberflote, 1791
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Mozart: Die Zauberflote, 1791

Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής της Βιέννης: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης: Διεύθυνση Herbert Von Karajan: Ηχογράφηση στη Βιέννη, 1950: Νέα ψηφιακή επεξεργασία Paul Baily (Testament) 2007

Συλλογικό έργο

Arturo Pérez - Reverte

Emanuel Schikaneder

Ο Mozart και ο λιμπρετίστας του, Emmanuel Schikaneder, ένας έμπειρος και ικανός θεατράνθρωπος, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στις θέσεις και τις θεωρίες του γαλλικού Siecles des Lumieres ("Αιώνας των Φώτων"), καθώς και στις ιδέες του ελευθεροτεκτονισμού που είχαν αρχίσει να αποκτούν μεγάλη δημοτικότητα στους καλλιεργημένους κύκλους της Βιέννης, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια όπερα η οποία να αποτελεί μια σύνθεση όλων αυτών των ιδεών. Στα τέλη του 18ου αιώνα -η όπερα "Die Zauberflote" ("Ο μαγικός αυλός") παρουσιάστηκε στο Theater auf der Wieden στις 30 Σεπτεμβρίου 1791-, η αντίσταση στην παντοδυναμία της ιταλικής όπερας ήταν σύνηθες φαινόμενο, με έργα εξωτικού, λαϊκού και ηρωικού χαρακτήρα που συνδύαζαν, ενίοτε, την παντομίμα με θέματα από τον κόσμο του φανταστικού. Ο συνοδευτικός τόμος του μουσικού έργου, περιέχει τα κείμενα: - Fernando Fraga και Blas Matamoro: "Η ιστορία της όπερας: το έργο του Wagner" (μτφρ. Κ. Σαμπαθιανάκη) - Arturo Reverter: "Μελέτη και σύνοψη: "Ο μαγικός αυλός": η αποθέωση του singspiel" (μτφρ. Φ. Βλαχοπούλου) - Το λιμπρέτο του Emmanuel Schikaneder, στο γερμανικό πρωτότυπο και σε μετάφραση του Νίκου Δεληβοριά.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Arturo Pérez - Reverte

Arturo Pérez - Reverte (Συγγραφέας)

Ο Αρτούρο Πέρεθ - Ρεβέρτε γεννήθηκε στην ισπανική πόλη Καρθαγένη το 1951. Έως σήμερα έχει συνδυάσει με ξεχωριστό τρόπο τη μάχιμη δημοσιογραφία με τη λογοτεχνία. Ως απεσταλμένος του γραπτού τύπου, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έζησε για 21 χρόνια (1973-1994) τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις της περιόδου εκείνης. Τα μυθιστορήματά του γνωρίζουν παγκόσμια επιτυχία και αρκετά έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Τα έργα του κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Πατάκη" και έως σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής: "Ο δάσκαλος της ξιφασκίας", "Ο πίνακας της Φλάνδρας", "Η λέσχη "Δουμάς"" ή "Η σκιά του Ρισελιέ", "Το αίνιγμα της Σεβίλλης", "Ο ναυτικός χάρτης", "Η βασίλισσα του Νότου", "Ο λοχαγός Αλατρίστε", "Η καθαρότητα του αίματος", "Ο ήλιος της Μπρέντα". Είναι μέλος της Ισπανικής Ακαδημίας Γραμμάτων (Real Academia Espanola [RAE]).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Emanuel Schikaneder (Συγγραφέας)

Γερμανός ηθοποιός, τραγουδιστής, θεατρικός συγγραφέας και θεατρικός παραγωγός (1751-1812), που έγινε κυρίως γνωστός με το λιμπρέτο της όπερας "Μαγικός αυλός" του Μότσαρτ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Δεληβοριάς

Νίκος Δεληβοριάς (Μεταφραστής)

Ο Νίκος Δεληβοριάς γεννήθηκε στην Αθήνα πριν πολύ καιρό κι έμαθε γράμματα στην ίδια πόλη. Τελειώνοντας το Γυμνάσιο στη Νέα Σμύρνη, έφυγε στη Γερμανία, στο τότε Δυτικό Βερολίνο όπου σπούδασε Σκηνοθεσία κινηματογράφου, Θεατρολογία, Ιστορία Τέχνης και Διαφήμιση.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δούλεψε σαν μεταφραστής για πολλούς και μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως ο Οδυσσέας, το Πλέθρο, η Εστία, το Μεταίχμιο, ο Εξάντας, ο Κέδρος και άλλους. Δούλεψε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπου δημιούργησε μια σειρά από ντοκιμαντέρ. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά χάθηκαν, επειδή η ΕΡΤ τα έσβησε για να γράψει άλλα.

Επειδή αγαπά το Βυζάντιο, δημιούργησε την Ένωση Πόλεων με μεσαιωνικά κάστρα, η οποία όμως ηττήθη κατά κράτος, από το κράτος, και έκτοτε περιμένει τον μαρμαρωμένο βασιλιά να την αναστήσει. Δούλεψε επίσης στην Ομοσπονδία εκδοτών-βιβλιοπωλών και στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, όπου είχε την τύχη να λάβει μέρος στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης, όταν η χώρα μας ήταν τιμώμενο μέλος.

Τέλος, επειδή αγαπά το καλό φαγητό, άνοιξε το εστιατόριο «Στου Δεληβοριά», όπου παρέθετε φαγητά φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές και με βυζαντινές ονομασίες.

Κάποια στιγμή, όταν γεννήθηκε η εγγονή του, αποφάσισε να αρχίσει να γράφει παραμύθια. Ή μυθιστορίες. Και για να της δείξει την αγάπη του, οι μυθιστορίες αυτές είναι αισθηματικές και αφιερωμένες στις γυναίκες. Ή, τα κορίτσια.
Η Λίλιθ είναι το πρώτο μυθιστόρημα μιας τριλογίας κι είναι αφιερωμένη στις γυναίκες του Κουρδιστάν. Το μυθιστόρημα «Φόνοι σε σχήμα σταυρού» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.


Φωτεινή Βλαχοπούλου (Μεταφραστής)


Κάτια Σαμπαθιανάκη (Μεταφραστής)


Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (Συνθέτης)

Αυστριακός συνθέτης (1756-1791), από τις μεγαλύτερες μουσικές ιδιοφυίες όλων των εποχών. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ. Ήταν γιος του βιολιστή Λέοπολντ Μότσαρτ.Το ταλέντο του εκδηλώθηκε από την παιδική του ηλικία. Στα έξι του χρόνια συνέθεσε τα πρώτα έργα του. Υπήρξε πρώτος βιολιστής σε μεγάλες ορχήστρες. Το πλούσιο έργο του περιλαμβάνει κονσέρτα για βιολί, κονσέρτα για πιάνο, σερενάτες, συμφωνίες, εκκλησιαστική μουσική, όπερες κλπ. Περίφημες όπερες του Μότσαρτ που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν από το κοινό είναι οι: "Απαγωγή από το Σεράι, "Μαγικός Αυλός", "Γάμοι του Φίγκαρο", "Ντον Τζιοβάνι" και "Ετσι κάνουν όλες". Πέθανε πάμφτωχος, σε ηλικία 35 χρονών. Λίγο πριν από τον θάνατο του ολοκλήρωσε το περίφημο "Ρέκβιεμ" (σύνθεση νεκρώσιμης ακολουθίας).

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
92
Διαστάσεις:
26χ15
Βάρος:
0.358 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση