Παγιδευμένοι στο δίκτυο
zoom in
5.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604225996

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Ζωντανές αναμεταδόσεις αυτοκτονιών με ατμόσφαιρα εξέδρας ποδοσφαιρικού γηπέδου και επευφημίες. Άλλοι αναζητούν το θάνατο και άλλοι αγοράζουν σπέρμα και ζωή. Μια παράξενη απόκοσμη φωνή απειλεί "αν χάσεις πέθανες" και τρομοκρατεί ανυποψίαστους εφήβους. Και όσοι δεν την ακούν βιώνουν τη νιρβάνα της τεχνολογίας που μπορεί να είναι μια απρόβλεπτη παγίδα μοναξιάς και απομόνωσης. Ένας τραπεζίτης εξαφανίζεται στο πουθενά χωρίς να αφήσει ίχνη πίσω του. Μοναχικές ψυχές καταφεύγουν στην "επικοινωνιακή ψυχανάλυση" ή στις αναγνωστικές εμμονές, χάνοντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η πραγματικότητα. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές καταλαμβάνουν για μια ακόμη φορά, εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, το Πολυτεχνείο και νεκρώνουν ηλεκτρονικά τη χώρα απαιτώντας να μην ψηφιστεί το άρθρο 16. Ζωγράφος αντλεί έμπνευση από την εικονική πραγματικότητα και βετεράνος δικαστικός ψάχνει αν η "διαδικτυακή απιστία" και ένα ηλεκτρονικό αρχείο επιστολών αποτελούν αποδείξεις μοιχείας. Το ταξίδι ενός μεσόκοπου που βρίσκει τον έρωτα της ζωής του και τον χάνει επειδή δεν μπορεί να πει το "σ΄ αγαπώ". Γεγονότα συνηθισμένων ή λιγότερο συνηθισμένων ανθρώπων που διαφωτίζουν τη νέα κουλτούρα της "γενιάς Ν" (Net-Generation) και αποκαλύπτουν τι συμβαίνει πίσω από την όχι και τόσο ρηχή ζωή στο μονόχνοτο σύμπαν των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου. Προϊόν επτάχρονης έρευνας και χιλιάδων ωρών εξομολογητικών συζητήσεων, εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους, με κοινό παρονομαστή: οι πρωταγωνιστές τους, ερωτευμένοι, οργισμένοι, απελπισμένοι, εύπιστοι, απατημένοι ή εξαπατημένοι, εξαρτημένοι ή εθισμένοι του παγκόσμιου ιστού, μένουν ατέρμονα "παγιδευμένοι στο Δίκτυο".
Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Δημήτρης Καρύδας

Δημήτρης Καρύδας (Συγγραφέας)

O Δημήτρης Καρύδας γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία και ειδικότερα το αθλητικό ρεπορτάζ. Δούλεψε σε αρκετές ημερήσιες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και διατέλεσε στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega Channel από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού έως το 1996. Είναι αρχισυντάκτης της ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας "Πρωταθλητής" και σχολιαστής αγώνων μπάσκετ για το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι "Supersport". Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία με θέματα από τον αθλητισμό. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα ("Lucky Strike", εκδ. Ελληνικά Γράμματα).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
288
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.427 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση