Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνητά νευρωνικά δίκτυα

Offer
Το αντικείμενο των τεχνητών νευρωνικών δικτύων γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία 25 χρόνια και αποτελεί πλέον ένα ευρύ και αυτόνομο επιστημονικό πεδίο, που σχετίζεται με το γενικότερο πλαίσιο της τεχνητής νοημοσύνης και των ευφυών συστημάτων.

Στο βιβλίο αυτό περιγράφονται με συστηματικό τρόπο τα σημαντικότερα μοντέλα νευρωνικών δικτύων, ξεκινώντας από το απλό μοντέλο Perceptron του ενός νευρώνα και συνεχίζοντας με τα δίκτυα Perceptron πολλών στρωμάτων και τον αλγόριθμο εκπαίδευσης Back Propagation, τα δίκτυα Radial Basis Function (RBF), τα αυτο-οργανούμενα δίκτυα, όπως το μοντέλο SOM, τα γραμμικά και μη-γραμμικά Χεμπιανά μοντέλα μάθησης, τις μηχανές διανυσμάτων υποστήριξης (SVM), τα δυναμικά μοντέλα, όπως το μοντέλο Hopfield, και πολλά άλλα.

Όλα τα μοντέλα κατηγοριοποιούνται με βάση τον τρόπο εκπαίδευσής τους, ενώ ο αναγνώστης εισάγεται στο γενικότερο πρόβλημα της μάθησης και της αυτοπροσαρμογής ενός υπολογιστικού συστήματος.

Δίνεται το αναγκαίο μαθηματικό υπόβαθρο για την κατανόηση της λειτουργίας των δικτύων, χωρίς να είναι απαραίτητες μαθηματικές γνώσεις υψηλού επιπέδου. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στην αλγοριθμική διάσταση των μοντέλων, καθώς τα σημαντικότερα από αυτά συνοδεύονται από το σχετικό ψευδοκώδικα.

Τέλος, οι εφαρμογές των νευρωνικών δικτύων αποτελούν σημαντικό κομμάτι του βιβλίου, δεδομένου ότι συνιστούν βασικό κίνητρο για τη μελέτη και την ανάπτυξή τους. Περιγράφονται εφαρμογές που καλύπτουν ποικίλες περιοχές, όπως η αναγνώριση προτύπων, η επεξεργασία σήματος και εικόνας, η συμπίεση πληροφορίας, η μοντελοποίηση και αναγνώριση συστημάτων κ.λπ.

24χ17 εκ., 392 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.65 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκτυα)
ISBN: 978-960-461-080-8
ISBN (10ψήφιο): 960-461-080-5
Βάρος: 0.603 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
27.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Διαμαντάρας, Κωνσταντίνος
Ο συγγραφέας, Κωνσταντίνος Διαμαντάρας, είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι ενεργό μέλος του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών των ΗΠΑ (IEEE). Μαζί με τον S.Y. Kung έχει συγγράψει το βιβλίο Principal Component Neural Networks: Theory and Applications (Wiley, New York, 1996). Το 1997 έλαβε το βραβείο IEEE Best Paper Award in the area of Neural Networks for Signal Processing.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.