Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο οικονομικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις

Ο οικονομικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις
Απ΄ ό,τι φαίνεται, στις μέρες μας η οικονομία έχει αποκτήσει μια σχεδόν θεϊκή διάσταση. Δε διαμορφώνει πλέον απλώς το σκηνικό των παγκόσμιων γεγονότων, αλλά δείχνει να αποτελεί την κινητήρια δύναμη κάθε πολιτικού ή κοινωνικού γεγονότος στο σημερινό κόσμο. Υπαγορεύει την εξωτερική πολιτική και παρέχει μεγαλύτερη ισχύ σε σύγκριση με τη στρατιωτική δύναμη. Και γι΄ αυτό το λόγο μπορεί να κάνει παρωχημένους τους πολέμους. Αν η παγκοσμιοποίηση δεν είναι μια αντιστρεπτή διαδικασία, τότε η κατάκτηση αγορών θα είναι πολύ πιο σημαντική από την κατάκτηση εδαφών.

Το παρόν βιβλίο, "Ο οικονομικός παράγοντας στις διεθνείς σχέσεις", εξετάζει με κριτικό πνεύμα αυτές τις απόψεις και προσφέρει στον αναγνώστη το θεωρητικό οπλοστάσιο που θα τον βοηθήσει να διαπιστώσει σε ποιο βαθμό είναι έγκυρες. Υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι να απαλλαγεί η φαινομενικά αμερόληπτη οικονομική ανάλυση από ιδεολογικές δεσμεύσεις και δείχνει πώς οι πολιτικές ατζέντες και η αβασάνιστη εικοτολογία έχουν διαμορφώσει σε τόσο μεγάλο βαθμό τις τρέχουσες παραδοχές μας για τη λειτουργία της οικονομίας στο σύγχρονο κόσμο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, αποφεύγει την υπερβολή όσον αφορά το ρόλο της οικονομίας στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων.

Ο Peter Wilson είναι θεωρητικός των διεθνών σχέσεων, ειδικευμένος στην ιστορία της σκέψης. Ο Spyros Economides είναι αναλυτής εξωτερικής πολιτικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις διεθνείς σχέσεις της Ευρώπης. Με τη συνεργασία τους προσφέρουν έναν ιδανικό οδηγό για τους μελετητές των διεθνών σχέσεων, της ιστορίας, της πολιτικής και των οικονομικών, παρουσιάζοντας τις αρχές που διέπουν τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της αγοράς και της πολιτικής στο στίβο της παγκοσμιοποίησης. Το έργο τους είναι ταυτόχρονα μια ιστορική μελέτη -καθώς εξετάζουν, για παράδειγμα, την εξέλιξη του κλασικού φιλελευθερισμού- και μια διεξοδική ανάλυση των κυρίαρχων οικονομικών ζητημάτων με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη η διεθνής κοινότητα τον 21ο αιώνα.

21χ14 εκ., 313 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 327 (Διεθνείς σχέσεις), 320.9 (Πολιτική - Ιστορία), 303.482 (Παγκοσμιοποίηση)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Κυριακόπουλος (Μεταφραστής) , Γιώργος Λ. Ευαγγελόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-310-328-8
ISBN (10ψήφιο): 960-310-328-4
Βάρος: 0.483 κιλά
Εκδότης: Θεμέλιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
18.11
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Peter Wilson είναι επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.