Στίχε μου στιχάκι μου, γλυκοτραγουδάκι μου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στίχε μου στιχάκι μου, γλυκοτραγουδάκι μου

Ποιήματα για παιδιά

Μαρία Μανωλάκου

10.09€ -10% 9.08€

Μια ποιητική συλλογή από τη βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Μανωλάκου που μέσα από τη μαγεία των στίχων της βρίσκει με καταπληκτική ευκολία τον τρόπο να αγγίξει την παιδική ψυχή. Προσφέροντας μαζί με τα ποιήματα ρυθμούς, ιδέες και όνειρα προτρέπει τα παιδιά να δώσουν τη δική τους πνοή, να τα ζήσουν, να τα χορέψουν, να τα χαρούν σαν δικά τους εργάκια. Και να πετάξουν με τα δικά τους φτερά στους μαγικούς ορίζοντες της δημιουργίας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ρούλα Α. Παπανικολάου

Ρούλα Α. Παπανικολάου (Επιμέλεια)

Η Ρούλα Παπανικολάου γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι νηπιαγωγός και Διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς που επικεντρώνονται θεματικά στην Παιδική Λογοτεχνία και την Εικαστική Αγωγή. Μερικά από τα βιβλία της είναι: "Αινίγματα με εικόνες" (τρεις τόμοι), "Ο τζίτζιρας ο μίτζιρας και άλλοι γλωσσοδέτες", "Φεύγει ο γάτος..." (Βραβείο εικονογράφησης ΕΒΓΕ), "Ελληνικές παροιμίες και φράσεις", "Αυτό το σπίτι τίνος είναι;" "Ο περίπατος της Άννας", "Μια φορά στο ζωολογικό κήπ", "Αχ! Κουνελάκι, κουνελάκι", "Κούκλες και κουκλοθεατρικά" (συν. με την Ντίνα Χατζηνικολαόυ), "Η γιορτή των πουλιών", "Τα αινίγματα της αλφαβήτας", "Οι γλωσσοδέτες της αλφαβήτας", σειρά "Εικαστική αγωγή" (έξι βιβλία-τίτλοι), "10 Δέκα μάγισσες κακές φοβερές και τρομερές" (Βραβείο εικονογράφησης 2017 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου). Το 1989 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Καρδίτσας για το έργο "Η παιδική λογοτεχνία στο νηπιαγωγείο" (συνεργασία με την Τ. Τσιλιμένη). Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Μαρία Μανωλάκου

Μαρία Μανωλάκου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Μανωλάκου γεννήθηκε στην Πάτρα όπου και μένει. Ως μαθήτρια συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Η εμπειρία της εκείνης της εποχής έχει διασωθεί στο εφηβικό της ημερολόγιο. Γράφει ποίηση, πεζογραφία και κείμενα για το ραδιόφωνο. Επιμελήθηκε την παιδική εκπομπή "Μελωδία και ποίηση". Κύρια επιδίωξή της είναι η διάσωση κάθε στοιχείου από τη ζωή και τη δράση των παιδιών της Κατοχής, όπως έχουν καταγραφεί στη μνήμη αλλά και σε παλιά ημερολόγια, τραγούδια, λευκώματα, περιοδικά και χειρόγραφα εκείνου του καιρού.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Κασάπης

Μιχάλης Κασάπης (Εικονογράφος)

Ο Μιχάλης Κασάπης γεννήθηκε στην Κρήτη. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο Ναύπλιο και σπούδασε σχέδιο στην Αθήνα, όπου ζει ως σήμερα. Συνεργάζεται με εταιρίες κινούμενου σχεδίου για παραγωγές ταινιών των εξωτερικού, με διαφημιστικές εταιρίες και διδάσκει κινούμενο σχέδιο και εικονογράφηση σε ιδιωτική σχολή. Η μεγάλη του αγάπη είναι να ντύνει με χρώματα τη φαντασία των παιδιών μέσω της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
60
Διαστάσεις:
26x13
Βάρος:
0.151 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση