Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μοντέλα δημοκρατίας
Συγγραφέας:   David Held


Μοντέλα δημοκρατίας
Οι δύο πρώτες εκδόσεις των "μοντέλων δημοκρατίας" αποδείχτηκαν εξαιρετικά δημοφιλείς στους κόλπους των μελετητών και των ειδικών σε όλο τον κόσμο. Η περιεκτική και πολύπλευρη ανάλυση του David Held προσφέρει μια εισαγωγή στις κύριες αντιλήψεις της δημοκρατίας από την κλασική αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας, καθώς και μια κριτική συζήτηση για το τι θα έπρεπε να σημαίνει σήμερα η δημοκρατία.

Η νέα έκδοση αναθεωρήθηκε εκτενώς προκειμένου να συμπεριλάβει τις σοβαρές μεταβολές στην παγκόσμια πολιτική. Προστέθηκε ένα νέο κεφάλαιο για τη διαβουλευτική δημοκρατία, το οποίο εστιάζει όχι μόνο στο πώς μπορεί να διευρυνθεί η συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική διαδικασία, αλλά και στο πώς η συμμετοχή αυτή μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.

Όπως και στις προηγούμενες εκδόσεις, η πένα του συγγραφέα συνδυάζει τη σαφήνεια και τη γλαφυρότητα με την ακαδημαϊκή κατάρτιση και την πρωτοτυπία, καθιστώντας τα "Μοντέλα δημοκρατίας" ένα ιδιαιτέρως ελκυστικό βιβλίο για ερευνητές και σπουδαστές στον τομέα των πολιτικών επιστημών. Η τρίτη έκδοση συνιστά απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσοι ενδιαφέρονται για την πολιτική, την πολιτική θεωρία και την πολιτική φιλοσοφία.

Περιέχονται τα κεφάλαια:

Μέρος πρώτο: Κλασικά μοντέλα
1. Κλασική δημοκρατία: Αθήνα
2. Ρεπουμπλικανισμός: Ελευθερία, αυτοκυβέρνηση και η έννοια του ενεργού πολίτη
3. Η ανάπτυξη της φιλελεύθερης δημοκρατίας: Υπέρ και κατά του κράτους
4. Η άμεση δημοκρατία και το τέλος της πολιτικής

Μέρος δεύτερο: παραλλαγές από τον εικοστό αιώνα
5. Ο ανταγωνιστικός ελιτισμός και το τεχνοκρατικό όραμα
6. Πλουραλισμός, εταιρικός καπιταλισμός και κράτος
7. Από τη μεταπολεμική σταθερότητα στην πολιτική κρίση: η πόλωση των πολιτικών ιδανικών
8. Η δημοκρατία μετά την κατάρρευση του Σοβιετικού Κομμουνισμού
9. Η διαβουλευτική δημοκρατία και η υπεράσπιση της δημόσιας σφαίρας

Μέρος τρίτο: Τι θα πρέπει να σημαίνει σήμερα η δημοκρατία;
10. Δημοκρατική αυτονομία
11. Η δημοκρατία, το έθνος-κράτος και το παγκόσμιο σύστημα


Σημείωση: Επανέκδοση: "Στάχυ", 1995. 1η έκδοση από τις εκδόσεις "Πολύτροπον": 2003. Αναθεωρημένη και συμπληρωμένη έκδοση.

24χ17 εκ., 468 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρία - Ιδέες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 321.4 (Δημοκρατία)
Άλλα πρόσωπα: Μαριάννα Τζιαντζή (Μεταφραστής) , Γιώργος Μανιάτης (Επιμελητής) , Γιώργος Μανιάτης (Υπεύθυνος Σειράς) , Κατερίνα, 1969-2015 Κέη (Μεταφραστής) , Γιάννης Βογιατζής (Μεταφραστής) , Γιάννης Βογιατζής (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8354-73-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8354-73-0
Βάρος: 0.778 κιλά
Εκδότης: Πολύτροπον
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Held, David
O David Held κατέχει την έδρα Graham Wallas των Πολιτικών Επιστημών στο Τμήμα Κυβερνητικών Μελετών του London School of Economics. Το έργο του επικεντρώνεται στη μελέτη του δημοκρατικού πολιτεύματος και του εκδημοκρατισμού, καθώς και στα θέματα παγκοσμιοποίησης. Στα γνωστότερα βιβλία του περιλαμβάνονται: "Introduction to Critical Theory -Horkheimer to Habermas", 1989, "Political Theory and the Modern State", 1989, "Democracy and the Global Order", 1995 και "Models of Democracy" [3rd edition], 2006. Έχει επίσης λάβει μέρος στην έκδοση συλλογικών τόμων όπως: "Habermas: Critical Debates", 1982, "Classes, Power and Conflict", 1982, "Social Theory of Modern Societies", 1989, "Political Theory Today", 1991, "Prospects for Democracy", 1993, "Cosmopolitan Democracy", 1995, κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.