Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φιλοσοφία της γλώσσας
Συγγραφέας:   William G. Lycan


Offer
Πώς συνδέεται η γλώσσα με τη μη γλωσσική πραγματικότητα; Τι είναι η σχέση αναφοράς; Τι είναι το γλωσσικό νόημα; Στη σύγχρονη συζήτηση σχετικά με ερωτήματα όπως αυτά είναι αφιερωμένη η ανά χείρας εισαγωγή στη Φιλοσοφία της Γλώσσας. Παρουσιάζονται εδώ οι σημαντικότερες θεωρίες, όπως αυτές αναπτύχθηκαν κατά τον εικοστό αιώνα, και αναδεικνύονται οι δυνατότητες και τα όριά τους. Στο πρώτο μέρος εξετάζονται ζητήματα σχετικά με τη σχέση αναφοράς που συνδέει τα κύρια ονόματα και άλλους περιγραφικούς όρους με τα κατονομαζόμενα πράγματα. Στο δεύτερο και στο τρίτο μέρος εκτίθεται ευρύ φάσμα από θεωρίες για το γλωσσικό νόημα, από τις λογικο-σημασιολογικές και τις ψυχολογικές έως τις πραγματολογικές. Το τέταρτο μέρος αφορά τέσσερεις θεωρίες για το μείζον πρόβλημα της μεταφοράς. Κάθε κεφάλαιο εισάγεται με συνοπτική παρουσίαση των προς εξέταση ζητημάτων και τελειώνει με ανακεφαλαίωση των κυριοτέρων πορισμάτων. Οι ερωτήσεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου επιτρέπουν στον αναγνώστη να κατανοήσει καλύτερα τα προβλήματα και να εμβαθύνει σ΄ αυτά. Αναφέρονται επίσης με κατατοπιστικό χαρακτηρισμό καθοριστικά κείμενα από την πρωτογενή γραμματεία. Περιέχεται, τέλος, συνοπτικό γλωσσάριο, βιβλιογραφία και ευρετήριο ονομάτων και όρων.

25χ18 εκ., 380 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Φιλοσοφία
Ονομασία υποσειράς: Γλώσσα - Νους - Επιστήμη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 401 (Γλώσσα και γλώσσες - Φιλοσοφία και θεωρία)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Μαραγκός (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-01-1170-5
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1170-7
Βάρος: 0.857 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
22.01
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.29
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο William George Lycan είναι σήμερα από τους κορυφαίους φιλοσόφους, με ιδιαίτερη συμβολή στη φιλοσοφία της γλώσσας, στη γνωσιοθεωρία και στη φιλοσοφία του νου. Κατέχει τη θέση William Rand Kenan, Jr. στο Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνας. Εκτός από την παρούσα εισαγωγή έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα καθώς και έξι βιβλία, μεταξύ άλλων τα εξής: "Consciousness" (1987), "Judgement and Justification" (1988), "Modality and Meaning" (1994), "Consciousness and Experience" (1996).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.