Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Του παιδιού και του σχολείου

Του παιδιού και του σχολείου

Λένε πως δεν μπορείς να πάρεις πίσω μια πέτρα που έριξες, μια λέξη που είπες, μια ευκαιρία που έχασες. Όμως, παρότι δύσκολο, μπορείς. Μπορείς να ξαναβρείς την πέτρα αν ψάξεις. Μπορείς να ανακαλέσεις μια λέξη αν μετάνιωσες. Μπορείς να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία αν παραγματικά τη χρειάζεσαι. Εκείνο που δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να πάρεις πίσω είναι μια στιγμή που πέρασε. Κάθε στιγμή της ζωής μας είναι μοναδική και όταν φύγει, δεν ξαναγυρνά. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, και αργότερα τα χρόνια του σχολείου, είναι γεμάτα από στιγμές που εκτός από μοναδικές είναι και καθοριστικές για την ποιότητα των επόμενων στιγμών. Όσοι βρίσκονται κοντά σε ένα παιδί που μεγαλώνει είναι σημαντικό να έχουν την ικανότητα να "διαβάζουν" σωστά αυτά που λέει κι αυτά που κάνει και να δρουν ανάλογα. Βέβαια, οι θετικές στάσεις και τα συναισθήματα προηγούνται. Χωρίς αυτά οι δεξιότητες είναι άχρηστες. Όμως, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται και γνώση.

Το βιβλίο αυτό αφορά όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το παιδί και το σχολείο: τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, τους εκπαιδευτικούς, τους κοινωνικούς λειτουργούς. Αφορά επίσης τους γονείς που ασχολούνται με το παιδί τους πολύ περισσότερο από τους επαγγελματίες.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι πιο πρόσφατες θεωρίες και απόψεις για την ανάπτυξη του παιδιού, γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική. Συζητείται επίσης το πλαίσιο ανάπτυξης του παιδιού, ειδικά η οικογένεια, καθώς και οι αποκλίσεις που πιθανόν να παρουσιάζονται. Στο δεύτερο μέρος εξετάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις που αλληλεπιδρούν μέσα στο σύστημα του σχολείου και τα φαινόμενα που δημιουργούνται, όπως η σχολική επιθετικότητα. Τέλος, συζητείται η διαδικασία της μάθησης ως αλληλεπίδραση του μαθητή με σημαντικούς άλλους, όπως είναι ο εκπαιδευτικός, ο γονιός και η ομάδα των συνομηλίκων.


24χ17 εκ., 251 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 155.4 (Παιδιά - Ψυχολογία ), 305.231 (Παιδιά - Ανάπτυξη), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία), 305.23 (Παιδιά - Κοινωνιολογική άποψη)
Άλλα πρόσωπα: Στέλιος Ν. Γεωργίου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-459-032-2
ISBN (10ψήφιο): 960-459-032-4
Βάρος: 0.534 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Στέλιος Ν. Γεωργίου είναι Επίκουρος Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το 1992. Προηγουμένως εργάστηκε στο κυπριακό Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ως Λειτουργός Καθοδήγησης. Σπούδασε εκπαιδευτική και συμβουλευτική ψυχολογία στα Πανεπιστήμια New Jersey City University (BA, MA) και Boston University των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από όπου και πήρε το διδακτορικό του. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι εφαρμογές της θεωρίας των συστημάτων στις κοινωνικές επιστήμες και την εκπαίδευση, οι σχέσεις οικογένειας και σχολείου, καθώς και η αιτιακή απόδοση της σχολικής επίδοσης από δασκάλους και γονείς και οι συνέπειές της στα παιδιά. Δημοσιεύσεις του εμφανίζονται σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά της ειδικότητάς του.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.