Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανταγωνιστική στρατηγική μάρκετινγκ

Ανταγωνιστική στρατηγική μάρκετινγκ
Στις επιχειρήσεις, όπως και στις στρατιωτικές μάχες, η μόνη αποδεκτή έκβαση του ανταγωνισμού είναι η νίκη. Σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει όσους ασχολούνται με το μάρκετινγκ να καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού για την ανάδειξη του νικητή στην κάθε αγορά και να μάθουν πώς χρησιμοποιούνται αυτοί οι κανόνες για να επιτυγχάνονται νικηφόρα αποτελέσματα.

Εξετάζεται τόσο το θεωρητικό πλαίσιο όσο και η πρακτική εφαρμογή, με ιδιαίτερη έμφαση σε ιδέες που αποδείχθηκαν χρήσιμες και βοήθησαν εκατοντάδες επαγγελματίες να διακρίνουν καλύτερα τη δυναμική του πεδίου στο οποίο ανταγωνίζονταν και να χαράξουν ισχυρές και νικηφόρες ανταγωνιστικές στρατηγικές.

Το βιβλίο αυτό θα βοηθήσει τα στελέχη των επιχειρήσεων να «μετακινούνται» γρήγορα από τον κόσμο της ιδέας στον κόσμο της δράσης, να παραμένουν ψύχραιμα την ώρα της «μάχης», να εκμεταλλεύονται τη νίκη τους και να τη διαφυλάσσουν από τους ανταγωνιστές τους εξασφαλίζοντας έτσι μακροχρόνια τη θέση τους στην αγορά.

Ειδικότερα, παρουσιάζονται:
- το βασικό μοντέλο ανάπτυξης στρατηγικής
- οι στρατηγικές του οικονομικού ανταγωνισμού,
- οι τρόποι με τους οποίους αποκτούμε και διατηρούμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα
- το προϊόν (αυτό που προσφέρουμε στον πελάτη) μέσα από διάφορες οπτικές και χαρακτηριστικά της αγοράς
- το Σύστημα Ανταγωνιστικών Πληροφοριών
- εργαλεία και τεχνικές για την ανάπτυξη και ανάλυση στρατηγικών εναλλακτικών δυνατοτήτων και επιλογών.

24χ17 εκ., 272 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.8 (Μάρκετινγκ)
ISBN: 978-960-351-723-8
ISBN (10ψήφιο): 960-351-723-2
Βάρος: 0.706 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
29.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Czepiel, John A.
O John A. Czepiel είναι καθηγητής μάρκετινγκ και Teachning Excellence Fellow στο Leonard N. Stern School of Business του New York University (NYU). Έλαβε τα πτυχία M.Sc. και Ph.D. από τη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης Επιχειρήσεων Kellogg του Nothwestern University και B.Sc. από το Illinois Institute of Technology. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Αριστείας στη διδασκαλία (Excellence in Teachning Award) της Σχολής Sten του Πανεπιστημίου NYU και έχει ανακηρυχθεί πέντε φορές ως ο καλύτερος καθηγητής του παγκοσμίως κορυφαίου Προγράμματος Executive MBA του Stern (Executive MBA Program). Λόγω της ικανότητάς του στη διδασκαλία θεμάτων στρατηγικής έχει αναφερθεί στον Οδηγό Business Week΄s Guide to the Best Business Schools, ως ένας από τους εξαιρετικούς καθηγητές της Σχολής Stern. Έχει γράψει μονογραφίες, βιβλία καθώς και ερευνητικά άρθρα που έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Marketing, Journal of Marketing Research, Journal of Retailing, Journal of the Academy of Management, California Management Review και Journal of Business Research. Είναι συγγραφέας (μαζί με τους συναδέλφους του) των βιβλίων "The Service Encounter" (Lexington Books), "Changing Marketing΄s Strategies in a New Economy" (Bobbs-Merrill) και "The Basic Marketing Course: How Should It Be Taught" (American Marketing Association). O John A. Czepiel έχει μεγάλη εμπειρία ως σύμβουλος και εκπαιδευτής σε διάφορες επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων οι Aegon NV, ARCO Chemicals, AT&T Bell Bankers Trust, Deutsche Morgan Grenfell, Formosa Plastics, GTE, Lucent Technologies, Prudential Portfolio Managers (UK), SBC Warbung, Signet Bank, Union Cardibe Corporation. Έγινε γνωστός σε θέματα ανάλυσης και χάραξης ανταγωνιστικής στρατηγικής με το μότο του "Fight Fair But Avoid Fair Fights" (Να ανταγωνίζεστε με θεμιτό τρόπο, αλλά να αποφεύγετε τον θεμιτό ανταγωνισμό).

Σιώμκος, Γεώργιος Ι.
Ο Γιώργος Σιώμκος είναι καθηγητής Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. ). Σπούδασε στο Stern School of Business του New York University των ΗΠΑ, όπου έλαβε τα πτυχία B.Sc. στο Μάρκετιγκ και το Μάνατζμεντ, ΜΒΑ στα χρηματοοικονομικά, M.Phil. στο Μάρκετιγκ, M.Sc. στη Στατιστική και την Επιχειρηματική Έρευνα, και Ph. D. στο Μάρκετινγκ και την Επιχειρησιακή Στρατηγική. Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα μάρκετινγκ στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διατελέσει ερευνητής στο Industrial Crisis Institute της Νέας Υόρκης. Το 1987 τιμήθηκε με το βραβείο άριστης διδασκαλίας "NYU Doctoral Student Outstanding Teaching Award". Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ερευνητικών του εργασιών σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.