Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικροβιολογία και μικροβιακή τεχνολογία
Συγγραφέας:   Γεώργιος Αγγελής


Μικροβιολογία και μικροβιακή τεχνολογία
Σήμερα οι μικροοργανισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της βιοτεχνολογίας, δηλαδή της χρήσης βιολογικών συστημάτων για παραγωγή χρήσιμων προϊόντων ή υπηρεσιών. Οι εφαρμογές της Μικροβιολογίας στη βιομηχανία, το περιβάλλον, τη γεωργία και την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας είναι πάρα πολλές και διαρκώς αυξανόμενες. Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή να πούμε ότι οι μικροοργανισμοί θα είναι οι επόμενοι παραγωγοί καυσίμων, μετά την εξάντληση των ορυκτών πηγών ενέργειας.

Στο Α΄ Μέρος του βιβλίου αναλύεται η δομή του προκαρυωτικού και ευκαρυωτικού κυττάρου και των ιών και δίνεται έμφαση στους βασικούς μοριακούς μηχανισμούς ρύθμισης του μεταβολισμού και εν γένει της φυσιολογίας των μικροοργανισμών. Στο μέρος αυτό εξετάζονται γένη βακτηρίων, αρχαίων και μυκήτων που είναι σημαντικά για τη βιομηχανία, το περιβάλλον, την υγεία και τη γεωργία και σημαντικές ομάδες ιών. Το Μέρος Β΄ περιλαμβάνει κεφάλαια Εφαρμοσμένης Μικροβιολογίας στη Βιομηχανία. Σε αυτό, αναλύονται οι κινητικές της μικροβιακής αύξησης σε κλειστά συστήματα και σε συστήματα συνεχούς καλλιέργειας, οι διάφοροι τύποι βιοαντιδραστήρων και η επίδραση του φυσικοχημικού περιβάλλοντος στη μικροβιακή αύξηση. Δίνονται τέλος αρκετά παραδείγματα βιοτεχνολογικών εφαρμογών της Μικροβιολογίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε επιστήμονες που εργάζονται στις βιο-επιστήμες και σε φοιτητές που πραγματοποιούν τις βασικές ή μεταπτυχιακές σπουδές τους σε πανεπιστημιακά τμήματα, στο πρόγραμμα σπουδών των οποίων περιλαμβάνεται ως μάθημα η Μικροβιολογία ή η Εφαρμοσμένη Μικροβιολογία και Βιοχεχνολογία.

24χ17 εκ., 691 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.01 (Μικροβιολογία )
ISBN: 978-960-351-717-7
ISBN (10ψήφιο): 960-351-717-8
Βάρος: 1.465 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
80.52
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

72.47
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αγγελής, Γεώργιος
Ο Γεώργιος Αγγελής σπούδασε Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (DEA en Sciences des Aliments, Nutrition, Fermentations) στο Universite des Sciences et Techniques du Languedoc - USTL, Montpellier II- France. Στο USTL έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Doctorat en Biochimie, Biologie cellulaire et Moleculaire). Έχει εργαστεί για περισσότερα από 25 έτη, στα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας και Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων), Ecole Nationale Superieure d΄ Agronomie (Chaire de Microbiologie Industrielle et de Genetique des Microorganismes - Montpellier), Centre de Cooperation Internationale en Recherche Agronomique pour le Developpement, Χαροκόπειος Σχολή, Universite Catholique de Louvain (Unite de Genie Biologique), Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Βιολογίας. Έχει δημοσιεύσει πολλές πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια. Είναι κριτής σε πολλά διεθνή περιοδικά Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας. Από το 2005 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.