Στα φτερά των ανέμων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στα φτερά των ανέμων

Ποιητική συλλογή

Δανάη Παπαστράτου

15.28€ -10% 13.75€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608623323

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2001

  • Εκδότης

    Περίγραμμα

Η Δανάη Παπαστράτου εκτείνει τις δραστηριότητές της συχνά σε είδη πολύ διαφορετικά, εκ των οποίων και ένα μόνο θα αρκούσε για να την καταξιώσει ως συγγραφέα. Και είναι πάντα με ερασμιότητα που παρουσιάζεται κάτω από αυτές τις διάφορες όψεις. [...]
Στη σειρά των ποιητικών συλλογών της, όπου τραγουδάει μ` ένα ενθουσιασμό από όπου δεν είναι ποτέ απούσα η Ελλάδα, τα πεπρωμένα των ανθρωπίνων όντων, οι χαρές, λύπες και το μεγαλείο τους, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε, για μια ακόμα φορά, το αιώνιο μήνυμα της Ελλάδας, μέσα στον τέλειο ανθρωπισμό της.

Renee Jacquin, πρόεδρος της οργάνωσης "Ελληνική γνώση" του Πανεπιστημίου Aix-en-Provence

Δανάη Παπαστράτου

Δανάη Παπαστράτου (Συγγραφέας)

Η Δανάη Γ. Παπαστράτου, γεννήθηκε στην Πάτρα, από όπου εγκαταστάθηκε σύντομα στην Αθήνα. Είναι απόγονος του ήρωα της εθνεγερσίας Χριστόδουλου Χατζηπέτρου και του λαογράφου-λογοτέχνη Π. Παπαχριστοδούλου, ισόβιου προέδρου και ιδρυτή της Εταιρείας Θρακικών Μελετών. Σπούδασε νομικά, γαλλική φιλολογία και δημοσιογραφία στην Ελλάδα και τη Γαλλία (πτυχιούχος της Σορβόνης). Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά, ως συντάκτης και μεταφράστρια. Ασχολείται με όλα τα είδη του λόγου, ποίηση, πεζό, δοκίμιο, μετάφραση κ.λπ., ενώ το ξεκίνημα έγινε με την ταξιδιογραφία. Παράλληλα καλλιεργούσε και την ποίηση και την πεζογραφία, με μεταφράσεις, δημοσιεύσεις κ.λπ., σε πολλές ανθολογίες ελληνικές και ξένες. Διακρίσεις έχει λάβει πολλές (55 περίπου) από Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά, πορτογαλικά, δανικά, ιαπωνικά, ινδικά, URDU (Πακιστάν), γκουζαράτι (Δ.lνδία) κ.λπ. Είναι μέλος στην Εταρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας, Διεθνή Ένωση Κριτικών Λογοτεχνίας, Ένωση Σγγραφέων - Δημοσιογράφων Τουρισμού, F.I.J.E.T., Syndicat des Journalistes - Ecrivains Γαλλίας και σε πολλούς άλλους ξένους συλλόγους ακαδημίες του Εξωτερικού κ.λπ. Έχει επίσης λάβει μέρος σε συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
79
Διαστάσεις:
25x17
Βάρος:
0.203 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση