Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προοπτικές παρέμβασης ενάντια στην αυτοτραυματική συμπεριφορά ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές

Προοπτικές παρέμβασης ενάντια στην αυτοτραυματική συμπεριφορά ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές
"Ο όρος Θετική Συμπεριφοριολογική Στήριξη (ΘΣΣ) αναφέρεται τόσο στην παροχή στήριξης για τη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς όσο και στη φύση της στήριξης. Αποτέλεσμα της εξέλιξης της εφαρμοσμένης επιστήμης της ανάλυσης της συμπεριφοράς η ΘΣΣ προωθεί αλλαγές στο συστημικό επίπεδο και στο ατομικό παντρεύοντας την τεχνολογία της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς με τις προσωποκεντρικές αξίες και την αρχή ομαλοποίησης του συστήματος παροχής ανθρωπίνων υπηρεσιών. Στόχος της δεν είναι απλά η εξάλειψη της μορφής της συμπεριφοράς απλά για τη διαδικασία της εξάλειψης αλλά η διατήριση της πολύτιμης λειτουργίας της συμπεριφοράς και η αντικατάσταση της μορφής της με κοινωνικοεκπαιδευτικά έγκυρες συμπεριφορές. Προτεραιότητά της είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο του ατόμου όσο και όσων εμπλέκονται στο περιβάλλον του μέσω παρεμβάσεων που δεν υποτιμούν το άτομο και ανοίγουν το δρόμο στην ανάπτυξη των λειτουργικών ικανοτήτων που θα καταστήσουν άχρηστη την προσφυγή στη συμπεριφορά πρόβλημα".

Μάχιμος εκπαιδευτικός με σπουδές στην ειδική αγωγή στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (Diploma in the Advanced Study of Education, Severe learning Difficulties΄ master in Management of Special Needs Education΄ Doctorate of Philosophy) ο συγγραφέας ασχολείται ενεργά με τη διασπορά της ΘΣΣ στο πεδίο της έρευνας με παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιθεωρήσεις διεθνούς κύρους και στο πεδίο της πράξης με διδασκαλίες στη μετεκπαίδευση των δασκάλων στην ειδική αγωγή, στην ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση και σε προπτυχιακό επίπεδο. Το κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των τεχνικών και συναισθηματικών όσων εμπλέκονται με τη συμπεριφορά πρόβλημα ατόμων με αναπτυξιακές διαταραχές για την ανάπτυξη επιμόρφωσης ικανής ν΄ αυξήσει την ποιότητα ζωής τους.

"Αυτο το βιβλίο, λοιπόν, ικανοποιεί τις ανάγκες των γονέων, των δασκάλων, των μελών της κοινότητας και πάνω απ΄ όλα τις αναγκες των ανθρώπων με σοβαρές αναπηρίες. Είναι καλό που μια τόσο χρήσιμη πηγή είναι τώρα διαθέσιμη για τους τόσο πολλούς ανθρώπους που τη χρειάζονται". (Edward Carr)

24χ17 εκ., 170 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή)
ISBN: 978-960-6748-12-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6748-12-Χ
Βάρος: 0.39 κιλά
Εκδότης: Ταξιδευτής
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
16.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.