Ποτάμια
zoom in

Δρόμοι του νερού, δρόμοι πολιτισμού, ροή ασταμάτητη κι ένας ακόμη διάλογος του ανθρώπου με τη φύση. "Από πού `σαι ποταμάκι; Από κείνο το βουνό"...Το παιδικό ποίημα για ακόμα μια φορά στα χείλη κουβαλώντας μαζί του μνήμες και εικόνες που έχουν χαραχτεί ανεξίλητα μέσα μας. Θυμηθείτε την πρώτη φορά που βάλατε το χέρι σας μέσα σε ένα ποτάμι... δεν φανταζόσασταν ποτέ πόση δύναμη έχει η ροή του! Ο ποταμός είναι ένας μονίμως κινούμενος υγρός όγκος που στο πέρασμά του δημιουργεί εικόνες, ήχους σαν μουσική και προσφέρει ζωή αν τον σεβαστείς κι εσύ. Κάποιες φορές μάλιστα ορμάει στο κενό, κάνει ελεύθερη πτώση δημιουργώντας απίθανα οπτικά εφέ αλλά και το πιο ξεκούραστο τραγούδι της φύσης, τον "λευκό θόρυβο" που περιέχει όλες τις συχνότητες.
Ο θησαυρός των ποταμών της Ελλάδας δεν μπορεί να περιοριστεί σε μερικές σελίδες ενός φωτογραφικού λευκώματος και δεν περιγράφεται εύκολα, γιατί στην κοίτη κάθε μιας από αυτές τις φλέβες της ελληνικής της κυλάει μαζί με το νερό πολιτισμός. Αιώνες τώρα.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Ιούλιος 2007

Νίκος Κόκκας

Νίκος Κόκκας (Φωτογράφος)

Ο Νικόλαος Θ. Κόκκας γεννήθηκε στο Καρλόβασι Σάμου το 1964. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην αναγεννησιακή τραγωδία στο Πανεπιστήμιο του Hull της Μ. Βρετανίας. Επί σειρά ετών εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Θράκη όπου ασχολείται με την καταγραφή του παραδοσιακού πολιτισμού των Πομάκων. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες ενώ έχει κάνει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Βάλυ Βαϊμάκη

Βάλυ Βαϊμάκη (Φωτογράφος)

Η Βάλυ Βαϊμάκη είναι δημοσιογράφος. Σπούδασε Νομικά και δημοσιογραφία και ξεκίνησε την καριέρα της ως αρχισυντάκτης σε ειδικά περιοδικά για τα Μέσα Επικοινωνίας. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9.61, με το περιοδικό "Έψιλον" και την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία όπου καθιέρωσε τη στήλη "Μέσα και Media". Επί ενάμιση χρόνο παρουσίασε επίσης στην ΕΤ2 την εκπομπή για την τέχνη και την τεχνολογία "Μετά Τι;" σε σκηνοθεσία Μάνθου Σαντοριναίου. Ακολούθησε πολυετής συνεργασία με σειρά περιοδικών: "Μετρό", "Εικόνες", "Κλικ", "Men", "Elle", "Οικονομικός Ταχυδρόμος", "Marie Claire" και την εφημερίδα "Athens Voice" για τα οποία έκανε συνεντεύξεις, έρευνες και ταξιδιωτικά θέματα. Ασχολήθηκε επίσης με τον τομέα της επικοινωνίας, τη διοργάνωση συνεδρίων, τις ειδικές εκδόσεις και συνεργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνίας με διάφορες εταιρείες, καθώς και με τη μη κυβερνητική οργάνωση της Green Peace.

Γιάννης Ντρενογιάννης (Φωτογράφος)


Γιάννης Σκουλάς (Φωτογράφος)

Ο Γιάννης Σκουλάς γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και εργάζεται στο Ελληνικό Φεστιβάλ. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας από το 1996, έχει παρουσιάσει 7 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 5 ομαδικές.

Αλέξης Ζουμπούλογλου (Φωτογράφος)


Κλαίρη Μουσταφέλλου (Φωτογράφος)


Βαγγέλης Κορρός

Βαγγέλης Κορρός (Φωτογράφος)

Ο Βαγγέλης Κορρός γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Είναι επαγγελματίας φωτογράφος, με προτίμηση στην ταξιδιωτική φωτογραφία. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αλλά η Ελλάδα με τις ατέλειωτες ομορφιές της, την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση, είναι συνεχής πηγή έμπνευσης γι΄ αυτόν. Έχει δημιουργήσει σχέση εξάρτησης μαζί της και γι΄ αυτό τον λόγο προσπαθεί να φωτογραφήσει την κάθε γωνιά της. Συνεργάζεται με τα γνωστότερα ελληνικά ταξιδιωτικά περιοδικά και τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες.

Κατερίνα Νομικού (Φωτογράφος)


Γιώργος Δέτσης (Φωτογράφος)


Κώστας Κατσιγιάννης (Φωτογράφος)


Μάριος Θεοδωρακάκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Παπανδρέου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Ντρενογιάννης (Υπεύθυνος Σειράς)


Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
144
Διαστάσεις:
22x26
Βάρος:
0.636 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση