Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διδακτική της ιστορίας
(Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με βάση της αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των γλωσσών)
Συγγραφέας:   Ζωή Α. Βαζούρα


Η διδακτική της ιστορίας
Το βιβλίο αυτό, όπως δηλώνει και ο τίτλος, πραγματεύεται τη δυνατότητα μεταφοράς των βασικών αρχών, που προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, για τη διδασκαλία των γλωσσών, στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας.

Η επιλογή του θέματος αυτού οφείλεται τόσο στη σπουδαιότητά του, όσο και στο προσωπικό μου ενδιαφέρον, το οποίο σχετίζεται και με την ειδικότητά μου, ως καθηγήτριας φιλολόγου στη Μέση Εκπαίδευση και πτυχιούχου ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Α.Π.Θ.

Το εγχειρίδιο διαρθρώνεται σε τρία μέρη:
Στο πρώτο μέρος γίνεται μια αναφορά για το μάθημα της Ιστορίας στην Εκπαίδευση σήμερα. Παρατίθενται οι αρχές, οι σκοποί και οι στόχοι για την οργάνωση του μαθήματος της Ιστορίας, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός, η μεθόδευση, η διεξαγωγή και η αξιολόγηση της διδασκαλίας της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση.
Στο δεύτερο μέρος, παρατίθενται το ιστορικό συστάσεως του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι λειτουργίες, οι αρχές, οι σκοποί, οι στόχοι και τέλος τα συμπεράσματα του Κοινού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών.
Στο τρίτο μέρος εξάγονται συμπεράσματα με βάση τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών που μπορούν να μεταφερθούν στη διδασκαλία της Ιστορίας στη Μέση Εκπαίδευση.

Ελπίζω ότι μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο τόσο στους καθηγητές που διδάσκουν ξένες γλώσσες όσο και σε αυτούς που διδάσκουν Ιστορία, καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία.

24χ17 εκ., 101 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 909.007 (Ιστορία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-12-1640-9
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1640-5
Βάρος: 0.214 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.90
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ζωή Βαζούρα σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στην Ιταλική Φιλολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διδακτική των Γλωσσών στο Διατμηματικό του Α.Π.Θ. Συμμετείχε σε πολλά Διεθνή Συνέδρια με ανακοινώσεις στη Διαπολιτιομική Εκπαίδευση, στην Πολυγλωσσία, στην Αξιολόγηση, στη Διδακτική της Ιστορίας και στην Εκπαίδευση από Απόσταση. Έχει μεταφράσει έργα Ιταλών ποιητών και συγγραφέων και δημοσίευσε εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πνευματικών συλλόγων και της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την ιταλική γλώσσα στο Α.Π.Θ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.