Αντι-ηχήσεις
zoom in
18.06€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608252547

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια , Μουσική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    Μαΐστρος

Σε αυτά τα δέκα δοκίμια, ο γνωστός συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος σχολιάζει τα θέματα της τέχνης, της ταυτότητας του νέου Ελληνισμού, τον πολιτισμό, και ιδιαίτερα τις συνθήκες που γεννούν, εμπνέουν και υποστηρίζουν την πνευματική δημιουργία στον τόπο μας.

Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος, η καλή μουσική πρέπει να συνδυάζει το πάθος του γνήσιου λαϊκού τραγουδιού με το στοιχείο του πνευματικού στοχασμού το οποίο κατέκτησε, και εκείνο με τη σειρά του τη διαμόρφωσε στη μακρά εξέλιξή της.

Λόγος ώριμος, απέριττος, κατασταλαγμένος, βαθύς...

Το βιβλίο συνοδεύεται από CD ντοκουμέντο με ιστορικές εκτελέσεις έργων του Ηλία Ανδριόπουλου και που παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Το πρώτο κομμάτι είναι μια ορχηστρική σύνθεση ενώ ακολουθεί η φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου που τραγουδά στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Το CD κλείνει με το σόλο σαντούρι του Αριστείδη Μόσχου ο οποίος αυτοσχεδιάζει πάνω σε ένα μουσικό θέμα του συνθέτη.

Ηλίας Ανδριόπουλος

Ηλίας Ανδριόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος (1950) γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό, το Λαντζόι, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί πέρασε τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια. Τις μουσικές σπουδές του τις ξεκίνησε και τις ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί του, η Ελένη Γαϊδεμβέργερ, ο Μιλτιάδης Κουτούκος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος. Βήμα για την καθιέρωσή του αποτέλεσαν οι τρεις συναυλίες που έδωσε ως νέος συνθέτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών τον Αύγουστο του 1978, στο Θέατρο Λυκαβηττού. Από τότε τη μουσική του διαδρομή αποτυπώνουν 17 δίσκοι-Cd, μεταξύ των οποίων τα "Γράμματα στο Μακρυγιάννη", οι "Ξένες πόρτες", τα "Λαϊκά προάστια", οι "Προσανατολισμοί", οι "Αργοναύτες", οι "Ωδές", μελοποιήσεις ποιημάτων του Μίκη Θεοδωράκη, του Διονύση Καρατζά και άλλα. Ανέκδοτα έργα του, η συμφωνιέτα "Ανταύγειες", η "Μουσική για σαντούρι και ορχήστρα", η σονάτα "Ελληνικό καλοκαίρι", τα "Επιθαλάμια". Εξαιρετικές και φημισμένες ορχήστρες έχουν παρουσιάσει το έργο του, όπως η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Suisse Romande της Γενεύης, η English Players του Λονδίνου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ), κλπ. Υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (1994-1997) και καλλιτεχνικός διευθυντής στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας (1997-1998), μέσω του οποίου παρουσίασε πρωτότυπες και μοναδικές εκδηλώσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
146
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.318 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση