Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διατροφή και χημεία τροφίμων

Διατροφή και χημεία τροφίμων
Οι επιστήμες της Διατροφής και της Χημείας Τροφίμων είναι δύο παράλληλες επιστήμες που εξετάζουν το τρόφιμο από διαφορετικές πλευρές. Η Διατροφή ασχολείται με το τρόφιμο βλέποντάς το ως πηγή θρεπτικών υλών, ενώ η Χημεία Τροφίμων βλέπει το τρόφιμο ως ένα σύνολο μορίων που το καθένα έχει διαφορετική δομή και ιδιότητες. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού επιχειρείται το δημιουργικό συνταίριασμα των δύο αυτών επιστημών, που μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα το τόσο πολύπλοκο και γι΄ αυτό επιστημονικά προκλητικό και πανέμορφο (βιο-)σύστημα που λέγεται τρόφιμο.

Οι συγγραφείς πραγματεύονται μεταξύ άλλων θέματα όπως οι υδατάνθρακες, οι λιπαρές ύλες, οι πρωτεΐνες, το νερό, οι βιταμίνες, τα ανόργανα συστατικά και η σημασία τους στη διατροφή, τρέχοντα θέματα διατροφής και ακόμη θέματα όπως οι χρωστικές ουσίες, η γεύση και το άρωμα, τα πρόσθετα τροφίμων, τα ανεπιθύμητα συστατικά των τροφίμων και η εφαρμογή του συστήματος HACCP στη βιομηχανία τροφίμων.

Το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο στους φοιτητές που σπουδάζουν Θετικές Επιστήμες, αλλά και σε όσους ασχολούνται με Επιστήμες που σχετίζονται με το τρόφιμο: Τεχνολογία, Χημεία, Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία, Διατροφή.

24χ17 εκ., 319 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 540 (Χημεία ), 641.3 (Διατροφή), 574.19 (Βιοχημεία ), 664 (Τροφή - Τεχνολογία), 641.3 (Τροφή)
ISBN: 978-960-351-694-1
ISBN (10ψήφιο): 960-351-694-5
Βάρος: 0.698 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
30.57
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ντία Γαλανοπούλου πήρε πτυχίο και διδακτορικό δίπλωμα χημείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι σήμερα Επίκουρη Καθηγήτρια Βιοχημείας στο Τμήμα Χημείας του ιδίου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το North Carolina State University των ΗΠΑ, στα ερευνητικά της δε ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη του μεταβολισμού των λιπιδίων, της δομής και των λειτουργιών των βιολογικών μεμβρανών και των μοριακών μηχανισμών μεταγωγής σήματος, καθώς και η Διδακτική της Βιοχημείας. Έχει διδάξει Χημεία Τροφίμων στα Τμήματα Χημείας, Βιολογίας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Γιάννης Ζαμπετάκης σπούδασε Χημεία (πτυχίο) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χημεία Τροφίμων (Ph.D) στο University of Leeds. Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, ασχολήθηκε με τη βιοσύνθεση των αλκαλοειδών στο University of Durham. Στη συνέχεια, εργάστηκε για τρία χρόνια ως Λέκτορας Χημείας Τροφίμων στο University of Leeds (και παράλληλα σπούδασε διδακτική της Χημείας Τροφίμων (M.Ed.) και από την ίδια θέση υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 2003 έως σήμερα. Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μάθηση μέσω επίλυσης προβλημάτων ενώ ερευνητικά ασχολείται με τη βιοσύνθεση βιολογικά ενεργών μορίων τόσο σε φυτά όσο και σε ζώα. Τον απασχολεί το ερώτημα "πώς μπορούμε να ΄πείσουμε΄ τα κύτταρα (φυτικά ή ζωικά αντίστοιχα) να βιοσυνθέτουν αρωματικές ενώσεις ή ενώσεις που αναστέλλουν την αθηρογένεση;".

Η Μαίρη Μαυρή - Βαβαγιάννη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη δε διδακτορική της διατριβή εκπόνησε στο Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του ίδιου Πανεπιστημίου. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Τμήμα Βιοχημείας του UMIST (University of Manchester Institute of Science and Technology). Είναι σήμερα Επίκουρη Καθηγήτρια Βιοχημείας και Χημείας Τροφίμων στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει Βιοχημεία στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Χημείας και το μάθημα "Χημεία Τροφίμων - Διατροφή" στους φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής. Ερευνητικά ασχολείται με τη Βιοχημεία των Λιπιδίων και το ενδιαφέρον της σήμερα εστιάζεται στην επίδραση ενδογενών και εξωγενών παραγόντων στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παχυσαρκίας.

Η Αθανασία (Νάση) Σιαφάκα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε πτυχίο (Τμήμα Φαρμακευτικής) και διδακτορικό (Τμήμα Χημείας) από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στο University of Texas Health Science Center at San Antonio των ΗΠΑ, με ερευνητές του οποίου διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία. Συνεργάζεται επίσης με ερευνητές Ευρωπαϊκών ιδρυμάτων. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η μελέτη του μεταβολισμού ορισμένων λιπιδίων, των εμπλεκόμενων ενζύμων, καθώς και των μοριακών μηχανισμών κυτταρικής σηματοδότησης. Διδάσκει μαθήματα Βιοχημείας και επί σειρά ετών Χημεία Τροφίμων στα Τμήματα Χημείας, Βιολογίας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.