Αντοχή των υλικών
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αντοχή των υλικών

Ποιήματα

Θόδωρος Καλαμπούκας

10.00€ -10% 9.00€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608994720

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2007

  • Εκδότης

    ΑΛΔΕ Εκδόσεις

Μερικοί άνθρωποι θαρρείς ότι γεννήθηκαν σοβαροί, θέλω να πω ότι δεν κάνουν βιαστικές ενέργειες για τις οποίες έπειτα θα μετανιώσουν, δεν υπερβάλλουν τις δυνάμεις τους και ασκούν αυστηρή κριτική στον εαυτό τους. Κάποτε όμως -σπάνια- η κριτική αυτή αποβαίνει ένα είδος τροχοπέδης, χρήσιμης βέβαια για την τελείωση ενός έργου, υπερβολική όμως όταν παραλύει τελικά τη δημιουργία.
Όταν πριν από χρόνια ήρθα σ` επαφή με τα ποιήματα του Θ. Καλαμπούκα και πληροφορήθηκα ότι δεν είχε δημοσιεύσει τίποτε -θα ήταν τότε υποθέτω σαραντάρης- προσπάθησα κι εγώ να τον πείσω να σταματήσει την μόνιμα, όπως διαπίστωσα, αρνητική στάση του απέναντι στο έργο του, που για τον λόγο αυτό είναι και περιορισμένο σε έκταση.
Για χρόνια δεν είχα καμιά επιτυχία. Έφτασε να μου πει ειρωνικά: "αν όπως λες σου αρέσουν, πάρτ` τα και δημοσίευσέ τα με το όνομά σου". Όχι πως δεν ήξερε τις αρετές αυτών που είχε γράψει, αλλά έβαζε τον πήχη πολύ ψηλά. Αλλά το επιθυμητό πάντα απέχει απ` το πραγματικό. Αυτό συμβαίνει με όλους μας. Μα πρέπει κάποτε να κατεβεί κανείς στον στίβο.
Χαίρομαι που σήμερα ο Θ. Καλαμπούκας, έστω με καθυστέρηση πολλών ετών, προσθέτει τους πυκνότατους στίχους του και την ιδιαίτερη φωνή του στην ελληνική πολυφωνία.

Τάσος Φάλκος
Λογοτέχνης - Καθηγητής φιλοσοφίας

Θόδωρος Καλαμπούκας

Θόδωρος Καλαμπούκας (Συγγραφέας)

Ο Θοδωρής Καλαμπούκας γεννήθηκε και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Από τα χρόνια της εφηβείας του άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Σπούδασε θέατρο κι έλαβε μέρος σε παραστάσεις αρχαίου δράματος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έκανε σπουδές σκηνοθεσίας στο Drama League του Λονδίνου. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ίδρυσε θεατρικές ομάδες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Επίσης ίδρυσε τη θεατρική ομάδα που μετεξελίχθηκε στο ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Καλαμαριάς της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε για δύο χρόνια σε σχολή θεάτρου υποκριτική, αυτοσχεδιασμό και θεατρολογία. Το θεατρικό του έργο "Μήπως νομίζετε ότι..." (εκδ. "Τα τραμάκια"), υποδέχτηκε η κριτική με θετικά σχόλια. Λογοτεχνικά κείμενα και δοκίμια που έχει γράψει έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά. Το 1997 συμμετέχοντας με μία νουβέλα στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάς - Κύπρος τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Κέρκυρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
61
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.117 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση