Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διαθεματικότητα στα φιλολογικά μαθήματα και τα σχέδια εργασίας / Project
(Από τη θεωρία στη διδακτική πράξη)

Offer
Το βιβλίο στοχεύει να αποδείξει ότι η μέθοδος σχεδίων εργασίας/project και η ποικιλία διδακτικών πρακτικών είναι δυνατό να εφαρμοστούν στη διδακτική πράξη γιατί είναι ευέλικτες πρακτικές μάθησης και μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εκάστοτε σχολικής πραγματικότητας. Επίσης, η μέθοδος σχεδίων εργασίας ενδείκνυται για ατομικές και ομαδο-συνεργατικές μαθητικές δραστηριότητες όπου οι μαθητές κοινωνικοποιούνται και συγχρόνως παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο.

Ένα πόνημα που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν κυρίως φιλολογικά μαθήματα -μπορεί να αξιοποιηθεί και από άλλες ειδικότητες- και εστιάζει στην εκπόνηση σχεδίων εργασίας με τη μορφή διδακτικών προτάσεων. Έτσι επιχειρείται να καταδειχθούν διάφοροι τρόποι με τους οποίους τα φιλολογικά μαθήματα "συνομιλούν" με τα άλλα μαθήματα (μαθηματικά, φυσικές επιστήμες, θρησκευτικά, αισθητική αγωγή κ.ά.) σε μια προσπάθεια υπέρβασης των στεγανών των φιλολογικών μαθημάτων, αλλά και με την καθημερινή ζωή.

Συνεπώς ο κύριος στόχος του βιβλίου είναι να δώσει ερεθίσματα στους εκπαιδευτικούς, φιλολόγους και μη, για την καλύτερη διδακτική αξιοποίηση των βιωμάτων των μαθητών από τη ζωή και το σχολείο και για την αποτελεσματικότερη άσκηση των μαθητών στο πώς να μαθαίνουν και πώς μπορούν να κατανοήσουν την ενότητα του κόσμου που τους περιβάλλει.

24χ17 εκ., 296 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 375 (Εκπαίδευση - Προγράμματα μαθημάτων)
Άλλα πρόσωπα: Χριστίνα Αργυροπούλου (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-455-282-5
ISBN (10ψήφιο): 960-455-282-1
Βάρος: 0.502 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2007
Γράψε τη δική σου κριτική
17.32
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Χριστίνα Αργυροπούλου είναι διδάκτωρ φιλολογίας του Πανεπιστημίου ULB των Βρυξελλών, σχολική σύμβουλος φιλολόγων και επί τιμή σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Γεωργιάδου, Αγάθη
Η Αγάθη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στην κλασική φιλολογία στο King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάζεται ως φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση. Είναι αποσπασμένη στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Στο προσωπικό συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά βιβλία για τους φιλόλογους και άρθρα στην αρχαία, νεοελληνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Έχει γράψει σε συνεργασία το βιβλίο "Διαβάζοντας Κική Δημουλά" (Ελληνικά Γράμματα, 2001). Επίσης: "Λογοτεχνικές διαδρομές: δοκίμια στην αρχαία και σύγχρονη λογοτεχνία" (Ελληνικά Γράμματα, 2001) και "Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες... Σημειώσεις στο περιθώριο των ποιημάτων που διαβάζουν οι ίδιοι οι ποιητές" (Μεταίχμιο, 2006).

Η Αναστασία Πατούνα γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Φιλολογικό Τμήμα) και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης "Θεωρία και πράξη της διδασκαλίας και της αξιολόγησης" του ιδίου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1983-1998) και από το 1998 είναι αποσπασμένη στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας. Στους βασικούς τομείς των μελετών και δραστηριοτήτων της εντάσσονται οι θεωρίες μάθησης και η διδακτική μεθοδολογία για την αξιοποίηση ομαδοκεντρικών και διερευνητικών μοντέλων διδασκαλίας και την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αλληλοαξιολόγησης των μαθητών στη διδακτική πράξη, η ειδική διδακτική της Αρχαίας και Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με έμφαση στις διαδικασίες κατανόησης, ερμηνείας και σύνθεσης κειμένων και η αξιολόγηση όψεων και παραμέτρων της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού έργου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.